ALERTĂ LIVE UPDATE MAI: Patru morți în urma prăbușirii elicopterului SMURD în Republica Moldova - FOTO/VIDEO

ALERTĂ LIVE UPDATE MAI: Patru morți în urma prăbușirii elicopterului SMURD în Republica Moldova - FOTO/VIDEO

Ministerul Afacerilor Interne informează că patru persoane au decedat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova. La bordul elicopterului se afla un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic și asistent.

UPDATE ORA 16.45 MAI a activat celula de criză după prăbușirea elicopterului SMURD; toate aeronavele EC 135 rămân la sol

UPDATE ORA 16.26 Șeful ISU Botoșani: Întreaga structură pentru situații de urgență este în doliu

UPDATE ORA 16.07 Prefectul de Iași: Familiile victimelor tragediei aviatice SMURD nu au fost încă înștiințate

UPDATE 15.39 Republica Moldova: Patru persoane decedate în accidentul unui elicopter SMURD Iași în raionul Cantemir

Patru persoane și-ar fi pierdut viața în accidentul unui elicopter SMURD Iași prăbușit joi după-amiază într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova, a relatat Radio Chișinău, citându-l pe primarul localității Haragâș, unde s-a produs accidentul.

Primarul Iurie Bălănuță a declarat la Publika TV, citat de Radio Chișinău, că localnicii ar fi descoperit la fața locului patru cadavre. Tot potrivit acestuia, în momentul accidentului în localitate era ceață densă, iar elicopterul s-a prăbușit într-o pădure, după care a luat foc.

Imagini cu salvatorii SMURD, la Chișinău

Conform PRO TV.md, în elicopter se aflau pilotul, copilotul, un medic și un paramedic SMURD.

Ofițerul de presă al SMURD Cahul, Gheorghe Hanganu, a comunicat că elicopterul urma să transporte la Chișinău un bolnav de la spitalul din Cahul.

Accidentul a avut loc la ora locală 14.14.

La fața locului s-au îndreptat câteva echipaje ale DSE (Direcția Protecției Civile și Situații lor Excepționale) din Comrat și Cantemir.

Potrivit informațiilor postate de DSE joi dimineață pe site-ul său, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești pentru a transporta și monitoriza un pacient, internat în spitalul raional .

Pe parcursul zborului, pacienta — o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută — a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași. La ora 12:10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță și transportată la Spitalul de Urgență.

Aceasta a fost a 19-a operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova, a precizat sursa menționată.

UPDATE ORA 15.34 MAI: Patru morți în urma prăbușirii elicopterului SMURD în Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Interne informează că patru persoane au decedat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova.

"Am fost informați de autoritățile din Republica Moldova de dispariția elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragâș. Este elicopterul nostru. MAI se află în contact cu forțele de intervenție", au precizat oficiali din MAI.

La bordul elicopterului se afla un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic și asistent.

Elicopterul prăbușit în Republica Moldova ar aparține SMURD Iași a declarat, pentru ARGEPRES, colonel Dan Paul Iamandi.

"Autoritățile din Republica Moldova au confirmat prăbușirea unui elicopter SMURD. După toate datele, se confirmă că elicopterul aparține SMURD Iași", a spus Dan Paul Iamandi, șeful ISU Iași.

Este cel de-al doilea elicopter SMURD prăbușit cu echipaj la bord în ultimii zece ani.
ORA 15.03 Republica Moldova: Un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit în raionul Cantemir; cel puțin o persoană decedată

Cel puțin o persoană a murit în accidentul unui elicopter SMURD Iași prăbușit joi într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova, a informat PRO TV Chișinău, citând responsabili ai DSE (Direcția Protecției Civile și Situații lor Excepționale).

Elicopterul SMURD Iași s-a prăbușit în satul Haragaș din raionul Cantemir. Cel puțin o persoană a murit, celelalte trei aflate la bord fiind în prezent căutate.

Elicopterul SMURD cu patru persoane la bord, membri ai echipajului, zbura spre Cahul pentru a prelua un pacient ce urma să fie transportat la un spital din Chișinău.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...