ALERTĂ Liviu Avram atrage atenția asupra unui amănunt-cheie la alegerile de duminică!

ALERTĂ Liviu Avram atrage atenția asupra unui amănunt-cheie la alegerile de duminică!

ALERTĂ Liviu Avram atrage atenția asupra unui amănunt-cheie la alegerile de duminică!

Ce scrie pe Facebook respectatul jurnalist:

„V-am pregătit ceva utilitar pentru duminică

Pentru că prezența la vot pare să fie un factor crucial, atât pentru referendum, cât și pentru alegerile europarlamentare, am pus într-un tabel dinamica acestui indicator de la ultimele șase scrutinuri naționale (am omis alegerile locale, care au altă filosofie): referendumul pentru demiterea lui Băsescu din 2012, parlamentarele din același an, europarlamentarele din 2014, prezidențialele din 2014 (separat pentru fiecare tur), parlamentarele din 2016 și referendumul pentru familie (cu cifrele aferente pentru fiecare din cele două zile de vot).

Anul acesta se vor folosi tabletele antifraudă, ca și la parlamentarele din 2016, așa că prezența la vot va putea fi anunțată aproape în timp real, din oră în oră. Dar veți putea compara cifrele aferente orelor la care s-au făcut raportările în celelalte scrutinuri. (Pentru scrutinurile din 2012 orele de raportare au fost altele, dar asta contează mai puțin, importantă e dinamica).

În orice caz, încă de la ora 10.00, vom putea estima cam ce fel de scrutin vom avea din punctul de vedere al prezenței la vot. Dacă doriți, vă puteți printa tabelul de mai jos și să completați cifrele care se vor anunța pe parcursul zilei de duminică. Am pus separat referendumul și europarlamentarele, pentru că cel mai probabil prezența la vot va fi diferită. În plus, vom putea astfel „măsura” eficiența îndemnurilor la boicot.”



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”