ALERTĂ Marocul a ANULAT vizita lui Tăriceanu după declarațiile IRESPONSABILE ale Proastei României!

ALERTĂ Marocul a ANULAT vizita lui Tăriceanu după declarațiile IRESPONSABILE ale Proastei României!

ALERTĂ Marocul a ANULAT vizita lui Tăriceanu după declarațiile IRESPONSABILE ale Proastei României! Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anulat vizita în Maroc. Gestul are loc la câteva zile după ce premierul Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României la Ierusalim, relatează G4Media.ro.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în Maroc, țară arabă din nordul Africii de religie predominant musulmană, după ce premierul Dăncilă a anunțat duminică, la Washington, că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit surselor G4Media.ro, partea marocană ar fi transmis prin canale diplomatice că nu este disponibilă pentru întâlniri și că motivul real ar fi anunțul premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei.

”Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a criticat-o, luni, pe premierul Viorica Dăncilă, pe care a acuzat-o că este responsabilă de anularea vizitei în România a regelui Iordaniei, Abdulah al II-lea, care s-a simțit personal jignit de declarațiile acesteia privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Tăriceanu urma să fie însoțit în vizita în maroc de senatorii Renică Diaconescu (PSD), Cătălin Toma (PNL), Dan Lungu (USR), Karoly Zsolt Csaszar (UDMR), Daniel Zamfir (ALDE) și Gheorghe Baciu (PMP), șeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.

Delegația României urma să se întâlnească cu președinții celor doua camere din Parlamentul marocan, cu șeful guvernului marocan și cu ministrul de externe. Vizita includea de asemenea, o depunere de coroane la mausoleul lui Mohammed V și un tur al portului Tanger Med, cel mai mare port al Marocului, care asigură legătura maritimă cu peste 90 de țări din lume.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

5 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID