ALERTĂ Medici luați cu arcanul din spitale de PSD ca să-l aplaude pe Dragnea la Iași!

ALERTĂ Medici luați cu arcanul din spitale de PSD ca să-l aplaude pe Dragnea la Iași!

ALERTĂ Medici luați cu arcanul din spitale de PSD ca să-l aplaude pe Dragnea la Iași! Un medic revoltat de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani,județul Neamț, a scris luni un mesaj adresat jurnaliștilor de la Republica.ro , în care reclama că managerul spitalului va trimite 40 de oameni joi la mitingul PSD, într-o zi normală de lucru, în care tot personalul medical ar trebui să se ocupe de pacienți.

Anton Maria, managerul spitalului, confirmă că a primit o „rugăminte” de la primarul comunei Alexandru cel Bun de a furniza manifestanți la mitingul PSD. Întrebată cum le permite angajaților să-i părăsească pe bolnavi „într-o zi de lucru”, doamna Anton Maria dă din colț în colț.

Primarul Ion Rotaru, edilul comunei Alexandru cel Bun, de care depinde administrativ spitalul, spune că are nevoie de intelectuali la mitingul PSD, de aceea va duce 15 angajați ai spitalului, pe care i-a selectat dintr-un lot de 30 de doritori: „Am ales oameni mai serioși care nu sunt bețivi, nu beau rachiu, că dacă vine un reporter și îi întreabă ceva să știe să lege două vorbe”.

Medicul care a reclamat acest abuz spune că o parte dintre angajații spitalului „se tem, sunt intimidați”, altă parte au obligații politice, pentru că sunt „pilele sau cunoștințele primarului” care i-a angajat.

Ce se întâmplă în aceste zile într-un spital de provincie este o radiografie a felului în care cancerul politic face metastaze în instituțiile care ar trebui să lucreze în folosul cetățenilor.

 
Medicii sunt folosiți ca masă de manevră de Partidul Social Democrat, urcați în autocare și duși la miting, în disprețul legii și al bolnavilor din spitale.

Dacă locuiești în zona Moldovei, este indicat să nu te îmbolnăvești joi, pe 9 mai, deoarece PSD îi ia cu arcanul pe medici de la căpătâiul bolnavilor pentru a-i duce la Iași, să-l aplaude pe Liviu Dragnea, „care le-a mărit salariile”. La Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț, s-a dat dispoziție de la Primăria comunei să se înscrie 40 de angajați pentru miting. Situația ne-a fost semnalată de un medic din spital, căruia îi protejăm identitatea. El ne-a descris un sistem bolnav, în care medicii și personalul medical sunt tratați ca masă de manevră pentru interese politice, sunt intimidați și luați pe sus de lângă pacienții lor atunci când șefii politici au nevoie de aplaudaci.

Abuzul și autobuzul: „Revanșa Roșie”, 40.000 de bucăți

Pe 9 mai, liderii PSD din Moldova aduc oameni cu autocarele la mitingul „Revanșa Roșie” de la Iași. Întîmpinat cu ostilitate pe 20 aprilie la Iași, liderul PSD, Liviu Dragnea a părăsit atunci capitala Moldovei în fugă. Scăparea i-a fost microbuzul tras la scara Teatrului Luceafărul din Iași. A promis că se va întoarce la Iași la un miting care va demonstra forța partidului! „40.000 de bucăți”, au promis subordonații din Moldova, care s-au apucat să scotocească prin instituțiile publice după oameni buni de miting. Ce înseamnă oameni buni de miting? „Nu bețivi”, e criteriul definitoriu pe care ni l-a semnalat primarul comunei Alexandru cel Bun, din Neamț, care va furniza partidului 2 autocare cu 100 de capete, alese pe sprânceană. Când a cerut Spitalului din Bisericani să-i dea medici, primarul spune că s-a orientat după intelectuali, deoarece mitingul de la Iași își propune să arate o altă față a partidului, ceva mai spălată. „De la spital au fost 30 și am ales vreo 15 pe care îi știu mai serioși și sunt liberi în ziua respectivă să meargă la Iași. În total, vor fi 2 autocare aproape 100 de oameni. Am ales oameni mai serioși care nu sunt bețivi, nu beau rachiu că dacă vine un reporter și îl întreabă ceva să știe să lege două vorbe”, explică primarul felul în care a făcut selecția personalului care va fi deplasat la Iași.

Societatea civilă din Iași s-a mobilizat. Mulți dintre internauți fac comparația între ultimul miting al lui Nicolae Ceaușescu și mitingul din 9 mai de la Iași.

Revolta unui medic: „Foarte mulți dintre angajații din spital sunt aici pe pilele sau cunoștințele primarului, și atunci oamenilor le este frică să vorbească”

„Sunt medic și mă deranjează nedreptatea. Nu sunt membru de partid (al niciunuia), deci nu fac jocurile nimănui”. E revolta unui intelectual pe care un primar și un director de spital încearcă să-l transforme într-un număr dintre cele 40.000 de capete promise liderului suprem. Oamenii sunt aduși cu forța la mitingul „Revanșa Roșie” de la Iași, din 9 mai. Aceasta este strategia multor lideri din Moldova care apasă pe pedala forței. Unii dintre angajații Spitalului din Bisericani s-au revoltat. Ieri dimineață, managerul instituției din județul Neamț le-a comunicat angajaților că 40 dintre ei trebuie să susțină PSD la Iași. 

 - Ce s-a întâmplat? Cum vi s-a spus că trebuie să participați la miting?

Medic: „Luni dimineață, a fost trimisă o angajată a spitalului de către manager, ca reprezentant al primarului, să transmită în diferitele structuri din spital că 40 de oameni să se prezinte la mitingul de pe 9 mai al PSD, ceea ce mi s-a părut revoltător mai ales că oamenii se simt intimidați. Foarte mulți dintre angajații din spital sunt aici pe pilele sau cunoștințele primarului, și atunci oamenilor le este frică să vorbească și mi se pare că nu e ok acest lucru”.

- Se tem angajații spitalului?

Medic: „În mod direct, nu vor fi consecințe pentru că sunt oameni angajați la o structură de stat, dar sunt amenințări voalate subtil și oamenilor le e teamă, chiar dacă știu că nu pot fi dați afară atât de ușor. La noi în spital nu pot să spun că este vreo diferență extraordinară, oamenii își văd de treabă, dar încearcă să-și limiteze discuțiile libere, pentru că sunt foarte multe voci care transmit mai departe și preferă să aibă o liniște a zilei de mâine. Primarul nu cred că este PSD, nu are o culoare politică, ci are doar o direcție a partidului dată de mirosul banilor și atunci e doar politica pumnului în gură. Vine și se manifestă ca și cum tot ce e în jurul lui de la primărie și structurile adiacente sunt ale lui personale și se manifestă după cum vrea el”.

- În România anului 2019 este democrație?

Medic: „Nu mi se mai pare deloc democrație. Trăim într-o atmosferă în care toate persoanele care sunt incompetente sunt promovate și atunci nici lucrurile nu au cum să funcționeze bine. E dificil să schimbi o astfel de mentalitate, e dificil să schimbi oamenii care sunt puși de ei. În viitorul apropiat nu cred că e posibil, dar în viitorul îndepărtat… Ține foarte mult de noi să spunem lucrurilor în față, să participăm acolo unde putem să schimbăm. Nu cred că este corect să se forțeze nota, oamenii dacă simt că sunt PSD-iști nu e nicio problemă, dar să nu fie forțați. La mitingul de pe 9 mai vom avea oameni care se simt obligați și poate nu gândesc ca ei, dar sunt obligați să meargă acolo sub diferite amenințări, prietenii, condiționați de faptul că un job a fost determinat de implicarea lor. E păcat, pentru că trebuie să fim corecți față de noi”.

Medicul Spitalului din Bisericani nu va participa la miting, indiferent de consecințe. Crede că nu e corect să te simți amenințat și dus cu forța la un miting pentru un partid în care nu crezi.

Managerul spitalului: „S-a întrebat cine vrea să meargă, dar nu s-a emis nicio decizie!”

Managerul Spitalului din Bisericani, Anton Maria, ridică din umeri și se contrazice singură. A fost rugată de primărie să transmită că cine vrea să meargă la mitingul PSD de la Iași se poate înscrie pe o listă la Primărie. Dar - subliniază - „nu s-a emis” dispoziție verbală sau scrisă. La întrebarea „Joi, 9 mai, e zi lucrătoare! Cum pleacă angajații la miting din timpul programului?“ răspunsul a fost evaziv.

„S-a întrebat cine vrea, dar nu s-a emis nicio decizie, nici verbală, nici nimic. Ne-au contactat cei de la primărie dacă vrea cineva să meargă. S-au înscris doar cei care pe listă la primărie voiau să meargă. Nu știu câți s-au înscris sau cine s-a înscris”.

 - Joi, 9 mai, e zi lucrătoare! Cum pleacă angajații la miting din timpul programului?

- (pauză)…Probabil s-au înscris cei care aveau acea zi liberă,… nu să lipsească din timpul programului… 

 Spitalul din Bisericani are 700 de paturi. Managerul nu știe câți angajați și-au luat liber pentru a participa la mitingul de la Iași. Bolnavii riscă să rămână ai nimănui pentru ca angajații să agite pancarte PSD, ca să se ajungă la 40.000 de participanți. Spitalul din Bisericani este sub autoritatea primarului comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru. Câți dintre primarii PSD din Moldova folosesc pârghiile de putere pe care le au pentru a obliga angajații din instituțiile subordonate să răspundă la comenzi politice? Primarul Rotaru ne dă un răspuns…

L-am găsit pe primarul Ion Rotaru în focul organizării. Ne-a răspuns cu amabilitate la întrebări. I se pare normal să lase spitalul fără medici dacă interesele Partidului și ale lui Liviu Dragnea o cer. Admite că la astfel de manifestări oamenii nu vin „de plăcere”, ci pentru că au o datorie față de Partid, dar arată că așa e la toate partidele, nu doar la PSD.

„Am spus că acele persoane care doresc și simpatizează PSD-ul să vină cu mare plăcere că îi așteptăm. De la spital au fost 30 și am ales vreo 15 pe care îi știu mai serioși și sunt liberi în ziua respectivă să meargă la Iași. În total, vor fi 2 autocare aproape 100 de oameni”.

„Am ales oameni mai serioși care nu sunt bețivi, nu beau rachiu că dacă vine un reporter și îl întreabă ceva să știe să lege două vorbe”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk