ALERTĂ Negocierile programate azi între Parlament și Consiliu, în dosarul Kovesi, au fost anulate. Decizia, după europarlamentare

ALERTĂ Negocierile programate azi între Parlament și Consiliu, în dosarul Kovesi, au fost anulate. Decizia, după europarlamentare

ALERTĂ Negocierile programate azi între Parlament și Consiliu, în dosarul Kovesi, au fost anulate. Decizia, după europarlamentare. Siegfried Mureșan: Negocierile programate azi între Parlament și Consiliu în dosarul Kovesi – procuror european sunt anulate. Estimez că după europarlamentare disponibilitatea Franței de a renunța la post va fi mult mai mare.

Negocierile programate azi între Parlamentul European și Consiliul UE nu vor mai avea loc deoarece Parlamentul nu renunță la poziția sa de susținere a Laurei Codruța Kovesi, a declarat miercuri pentru G4Media.ro Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE.

”Poziția Parlamentului e o poziție tare, fundamentată pe două voturi transparente și pe decizia Comitetului de Selecție. Nu sunt motive să negociem cu Consiliul UE, care a luat o decizie netransparentă de susținere a unui alt candidat. Parlamentul European va discuta când Consiliul va fi dispus să renunțe”, a mai spus Mureșan pentru G4Media.ro.

”Suntem în ultima săptămână de activitate la Bruxelles, săptămâna viitoare are loc ultima plenară la Strasbourg, apoi eurodeputații intră în campania electorală și nu se mai poate negocia nimic”.

”Cel mai probabil negocierea va avea loc după întrunirea noului Parlament. Dar prioritățile politice ale guvernului Franței după europarlamentare vor fi altele, vor negocia președinții instituțiilor UE, miza nu va fi aceea de procuror european de vreme ce s-a văzut clar în ultimele săptămâni că tema nu a fost o miză politică, nu a stârnit interesul public în franța, nici pe departe ca în România. Estimez că disponibilitatea Franței de a negocia și a renunța la poziția de procuror-șef al Parchetului European în favoarea altor poziții la nivel european va fi mult mai mare, estimez chiar totală”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Negociatorii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE aveau programată pentru azi a treia rundă de tratative pentru desemnarea primului procuror-şef european, funcție pentru care au rămas în cursă Laura Codruţa Kovesi și francezul Jean-Francois Bohnert.

În conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, potrivit Agerpres.
Săptămâna trecută, preşedintele legislativului european, Antonio Tajani, a solicitat autorităţilor române să oprească obstacolele puse în faţa candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European. Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar în România, i s-a interzis să părăsească ţara fără autorizaţie şi să facă declaraţii presei, a precizat preşedintele Tajani miercuri în deschiderea sesiunii plenare de la Bruxelles. În numele Parlamentului European, el şi-a exprimat îngrijorarea şi a declarat că Laura Codruţa Kovesi continuă să aibă sprijinul Parlamentului UE.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

4 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

5 Așa o fi?