ALERTĂ Niciun român NU va mai avea acces la informații despre partide și firmele primăriilor! Lege trecută tacit prin Senat!

ALERTĂ Niciun român NU va mai avea acces la informații despre partide și firmele primăriilor! Lege trecută tacit prin Senat!

ALERTĂ Niciun român NU va mai avea acces la informații despre partide și firmele primăriilor! Lege trecută tacit prin Senat! Partidele, firmele deținute de stat și de primării și federațiile sportive – exceptate de la accesul cetățenilor la informații de interes public. Proiectu legislativ a fost adoptat tacit de Senat, dezvăluie  G4Media.ro .

Un proiect de lege inițiat de parlamentarul PMP Petru Movilă prevede exceptarea companiilor de stat și a partidelor politice de la obligația de a furniza informații de interes public. Proiectul care amendează Legea 544/2001 a trecut deja de Senat prin adoptare tacită și e acum la Camera Deputaților.

Proiectul mai scoate și alte entități de sub obligația de a le furniza cetățenilor ori ziariștilor informații de interes public: federațiile sportive, organizațiile neguvernamentale de utilitate publică, care beneficiază de finanțare din bani publici, precum și operatorii locali ori regionali de utilități publice (furnizori de apă, gaze, canalizare etc).

Citește aici proiectul integral:

Practic, dacă propunerea lui Petru Movilă va fi adoptată și de Camera Deputaților și promulgată de președinte, nici un cetățean nu va mai putea afla informații despre modul în care partidele ori firmele de stat sau firmele primăriilor cheltuiesc bugete, organizează licitații sau fac angajări.

Pentru a intra la vot în plen, proiectul are nevoie de raport final de la Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Cine este Petru Movilă. Inițiatorul proiectului de lege este deputat PMP de Iași. Este la al patrulea mandat de deputat, primele trei fiind ales pe listele PD. A plecat din PD odată cu apariția PMP. El este absolvent al Facultății de Mecanică de la Universitatea Tehnică din Iași și al Colegiului Național de Apărare.


Petru Movilă


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...