ALERTĂ Percheziții DIICOT la Tarom!

ALERTĂ Percheziții DIICOT la Tarom!

Procurorii Direcției de Investigații a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism efectuează, marți dimineața, percheziții la Tarom, au declarat pentru  G4Media.ro surse din cadrul companiei. Potrivit acestora, ar fi vizați liderul sindical Aurel Curdov și mecanici, suspectați de delapidare cu piese de schimb.

 Directorul general al TAROM, Mădălina Mezei, a declarat pentru G4Media.ro că perchezițiile vizează direcția tehnică și se fac la sediul sindicatului.

”Este vorba despre o singură percheziție în birourile sindicatelor din cadrul direcției tehnice. Este vorba de un dosar mai vechi. Noi predăm înscrisuri pe bază de ordonanță, documente care au legatură cu activitatea direcției tehnice. Nu sunt vizate persoane, ci fapte”, a declarat Mezei.

Întrebată dacă perchezițiile au legatură cu eventuale achiziții de piese, directorul general al TAROM a spus că nu poate da astfel de amănunte.

O anchetă realizată de Libertatea.ro în octombrie 2017 a dezvăluit că între 2014 și 2016, mai multe rapoarte guvernamentale scot la iveală nereguli grave descoperite la Direcția Tehnică a companiei de stat.

Printre acestea se numără abateri disciplinare, mușamalizarea unor incidente care ar fi putut să pună în pericol viața pasagerilor, un număr anormal de concedii medicale, o prezență fizică la locul de muncă de 60% și minute de întârziere record cauzate de probleme tehnice.

De la Direcția Tehnică au plecat 173 de salariați, între ian. 2014 și dec. 2015, iar în locul lor au fost angajați doar 52 de specialiști

Controalele guvernamentale au scos la iveală că prezența fizică la locul de muncă este în medie de 60% și nicio tură nu este completă

Auditorii constantă că există tehnicieni care figurează ”pontați” la Otopeni, deși au călătorit în străinătate.”Angajați ai Direcției Tehnice TAROM merg să lucreze în străinătate la firme similare”, concluzionează raportul

Ministerului Transporturilor Raport MT 48730/2015: ”56 de salariați au fost în incapacitate temoporară de muncă 1.506 zile”

O zi de ”medical” este plătită, pe lângă salariu, cu 40 de dolari în cazul în care tehnicianul deține licență și autorizație

În 2015, ”problemele tehnice” au cauzat TAROM întârzieri de 138 de zile Din cauza întârzierilor, TAROM a plătit pasagerilor despăgubiri de un milion de euro (Sursa: Libertatea.ro)
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...