ALERTĂ Președintele, reacție DURĂ la adresa Dementului României!

ALERTĂ Președintele, reacție DURĂ la adresa Dementului României!

ALERTĂ Președintele, reacție DURĂ la adresa Dementului României! Președintele Klaus Iohannis critică dur propunerea lui Liviu Dragnea de tăiere a bugetelor Serviciilor și cere Parlamentului să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018. Despre Dragnea: Politician meschin și inconștient.

Președintele Klaus Iohannis a criticat marți intenția lui Liviu Dragnea de a tăia peste jumătate de miliard de lei din bugetele serviciilor secrete, calificând gestul liderului PSD drept unul cinic și avertizând că demersul este unul populist care riscă să vulnerabilizeze România în actualul context geopolitic marcat de incertitudine și de intensificarea riscurilor și amenințărilor la adresa statelor NATO, relatează G4Media.ro.

”Printr-un gest cinic, președintele PSD pune în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a căror misiune legală fundamentală este tocmai asigurarea securității naționale, protejarea vieții oamenilor și a intereselor țării”, a transmis Klaus Iohannis într-un comunicat de presă.

Potrivit președintelui, propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări. Iohannis atrage atenția că tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreționară a bugetelor structurilor de securitate, ”în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic”.

El a făcut apel la Parlament să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.

”Întârzierea bugetului cu aproape două luni de către Coaliția PSD-ALDE este complet nejustificată și demonstrează încă o dată lipsa de seriozitate și de profesionalism a actualei coaliții, precum și lipsa preocupării acesteia pentru bunul mers al economiei și administrației în România. În vreme ce bugetele necesare asigurării securității cetățeanului scad, avem o creștere inacceptabil de mare a alocărilor către partidele parlamentare, al cărei principal beneficiar este, deloc surprinzător, chiar PSD. În condițiile în care în România nu se construiesc autostrăzi, nu se modernizează spitale, nu există toalete și apă curentă în toate școlile din țară, este revoltătoare majorarea uriașă prevăzută în bugetul anului curent pentru partidele parlamentare”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis admite că bugetul sănătății nu este suficient, dar subliniază că liderul PSD are acum cel mai potrivit prilej să o dovedească: să suplimenteze bugetul sănătății din banii alocați partidelor.

”Este un amendament care ar trebui să întrunească voturile majorității PSD-ALDE, dacă adevărata intenție este aceea de a avea un buget pentru sănătatea românilor. Altfel, avem de a face cu o nouă manipulare, în timp ce banii publici sunt direcționați direct către PSD”, mai precizează Iohannis în comunicat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a depus luni două amendamente în nume propriu la proiectul de buget prin care solicită diminuarea fondurilor alocate serviciilor secrete cu 525 de milioane de lei. Dragnea propune ca cei mai mulți bani să fie luați de la SRI, 445 de milioane de lei. De asemenea, de la SIE solicită tăierea a 30 de milioane, iar de la SPP – 50 de milioane.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei