ALERTĂ Rareș Bogdan: Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici!

ALERTĂ Rareș Bogdan: Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici!

ALERTĂ Rareș Bogdan: Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici!

Ce a scris liderul PNL Rareș Bogdan pe Facebook:

„Alo, DNA? Guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României și au tras cu sete. Asta e, pe scurt, ce a găsit Florin Cîțu în visterie. Sunt cele mai grave situații pe care le-am auzit în ultimii ani. România trăiește printr-o minune, iar medicul a fost votul de la europarlamentare și faptul că președintele Iohannis și PNL au făcut totul pentru a demola Guvernul Dăncilă. Căci asta a însemnat semnalul dat după OUG 13 și 26 mai: „Scăpați-ne de PSD, să vină DNA!” Numai că este exact cum am anticipat în perioada când eram jurnalist. Au pârjolit totul, au otrăvit fântânile. Nu mă bucur că am avut dreptate, dar nenorocirea e mai mare decât cele mai pesimiste estimări. Guvernul Dăncilă a fost un criminal! În al 12-lea ceas, pacientul a fost salvat. Dar nu va fi ușor. Iată, oameni buni, de ce încearcă Dăncilă să acapareze mințile românilor cu teme false, cu scandaluri la care aprinde focul de câteva ori pe zi: se teme că va plăti penal, așa ca mentorul ei! Încearcă să abată atenția de la dezastrul lăsat. Căci nu e doar incompetență aici, e mai ales ticăloșie. Au făcut totul conștient, au tratat bugetul ca și când ar fi fost averea lor personală, iar pe cetățeni ca pe o masă de manevră. Nu există cuvinte destul de dure pentru a califica maniera în care PSD a devalizat visteria... Poate doar în codul penal. Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Grețoasă de-a dreptul! Îl țineți minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Așa arăta Guvernul PSD. Mai avea un pic și ne strângea de gât pe toți! Dezbatere cu interpusul unui grup infracțional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea și lovirea protestatarilor pe 10 august și i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Și îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!”

Florin Cîțu: La buget s-a folosit metoda lui Al Capone. Analizăm posibilitatea de sesizare a organelor competente

Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, spune că ce a găsit la Minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale. A găsit două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.
"Am stat și m-am uitat sa văd care e situația datelor reale. Am avut discuții și cu partenerii internaționali. Ca o concluzie: cam tot ce am găsit a depășit cele mai pesimiste așteptări ale mele. Am aflat că situația reală nu era cunoscută sau anticipată nici de partenerii noștri internaționali. România în ultimii 3 ani a fost condusă după 2 bugete. A fost un buget, cel prezentat în Parlament, și un al doilea care avea toate informațiile reale, pentru finațarea baronilor locali. Metodă folosită de Al Capone, de a avea un registru pentru Fisc și unul pentru el", a spus Cîțu într-o conferință de presă în desfășurare la această oră.
El a spus că analiează posibilitatea de sesizare a organelor competente.
"Totul a fost premeditat. Tot ce a fost în cei trei ani de zile a fost premeditat. Pe deoparte aveam câteva indicii prin faptul că își dădeau tot felul de derogări de la legea responsabilității fiscale și așa mai departe, azi avem indicii la cum au fost folosiți banii în buget. Un lucru foarte grav e că în ultimii 3 ani au fost afectate fundamentele economiei românești", a afirmat ministrul Finanțelor.

Datele în buget, spune el, au fost schimbate după plac, de multe ori, discreționar.
"Bugetul național a fost transformat dintr-un instrument de susținere a economiei într-un instrument în slujba partidului. Un mod prin care acești bani erau transferați pentru interese de partid, de fapt intrumentul era rectificarea bugetară. La începutul anului vedeai că bugetul era dimensionat OK, erau bani pentru investiții, școli și așa mai departe. Rectificările bugetare luau acești bani și îi transferau către interesele de partid. Nu se putea face acest lucru fără complicitatea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și fără câteva artificii contabile care aranjau lucrurile. Dragnea, Vâlcov și Teodorovici stiau că banii nu vor ajunge la investiții. (...) Studiem posibilitatea sesizării organelor de cercetare penală pentru contituirea unui grup infracțional organizat", a precizat Florin Cîțu.
Alte declarații:
 • Partenerii internaționali m-au compătimit când le-am arătat datele
 • Gaură de 2 miliarde lei la 10 luni la bugetul de pensii. N-am auzit-o pe Olguța Vasilescu, Olguța Guraliva nu a zis nimic
 • Ordonanța 114 a pus e butuci cam 6 sectoare din economie
 • Eram ca peste 4 miliarde de lei returnat pe TVA. Până la finalul anului vom returna acei bani.
 • Ceea ce v-am spus (legat de cifre n.r.) sunt din protocolul de predare-primire de la Teodorovici
 • Rectificările bugetare ar fi trebuit să fie toate negative. Totul s-a făcut cu complicitatea Comisiei Naționale de strategie și prognoză.
 • Astăzi trebuie să ne facem prieteni din toți cei care vor să ne ajute cu finanțarea.
 • Deficitul bugetar la 10 luni e de 2,84% din PIB
 • Deficitul al 10 luni la bugetul de pensii e de 2,9 miliarde lei
 • Deficitul astăzi, dacă nu facem nimic, este în jur de 4%. Peste 4% (pentru finalul anului). Avem câteva soluții. Sunt 11 milairde lei care nu au fost colectați.
 • Pornim de un deficit adoptat în Parlament de 2,7%.
 • Situația pe care am preluat-o nu este una fericită. Vom încerca să găsim soluții. Dacă nu găsim soluții astăzi, lucrurile vor degenera în viitor. Urmează bugetul pentru 2020, să vină cu un deficit mai aproape de țintă.
 • Fondul de rezervă are 4 milioane lei.
 • Dacă sunt facturi, le plătim. Nu e vina antreprenorilor că am avut un guvern care a furat din banul public.
 • Despre creșterile de pensii de anul viitor: Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe legislația în vigoare. Va avea loc.
 • O să-i cer, șefei ANAF, o situție cu planul pe care trebuia sa îl indeplinească. Decizia o iau pe criterii de competență.
 • Creditele de angajament au fost un lucru nociv pentru această economie. Studiem să avem un buget multianual.
 • Domnul Ghizdeanu când a fost demis semna încă un contract pentru care nu avea niciun ban. Le cer colegilor să fie facturi legitime, contracte unde s-a făcut execuția.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”