ALERTĂ Toader respinge cererile PSD pentru OUG pe codurile penale: „Întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”

ALERTĂ Toader respinge cererile PSD pentru OUG pe codurile penale: „Întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”

ALERTĂ Toader respinge cererile PSD pentru OUG pe codurile penale: „Întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să răspundă explicit la întrebarea repetată a ziariștilor despre o posibilă OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, dar a dat de înțeles că nu va promova ordonanța. El a explicat joi într-o declarație că există deja în Parlament proiecte pentru modificarea celor două coduri, relatează  G4Media.ro .

”Dacă vorbiți de codurile în vigoare, dacă vorbiți de punerea de acord cu deciziile CCR, dați timpul înapoi și aflați răspunsul. Mai departe întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”.

Întrebat despre ordonanța de urgență pentru completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, Toader a spus că el a făcut proiectul de OUG, dar decizia îi aparține premierului Dăncilă: ”Am spus că la minister acest draft de OUG e făcut. Da, l-am înaintat decidenților. Decizia privind oportunitatea adoptării nu mai este în zona mea”.

G4Media.ro a explicat de ce Liviu Dragnea îl presează pe Tudorel Toader să adopte cele două OUG-uri (pentru modificarea codurilor penale și pentru rezolvarea situației completurilor de 5): reducerea termenelor de prescripție (Dragnea ar scăpa de dosarul angajărilor fictive), eliminarea probelor obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) din dosarul Tel Drum și redeschiderea dosarului Referendumul (finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare, iar redeschiderea ar echivala cu faptul că liderul PSD nu ar mai avea cazier și ar putea fi inclusiv premier).

Săptămâna trecută, Florin Iordache l-a amenințat pe Tudorel Toader cu demiterea și i-a trasat o sarcină clară: OUG pe coduri și pe completele de 5 judecători.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA