ALERTĂ Toader respinge cererile PSD pentru OUG pe codurile penale: „Întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”

ALERTĂ Toader respinge cererile PSD pentru OUG pe codurile penale: „Întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să răspundă explicit la întrebarea repetată a ziariștilor despre o posibilă OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, dar a dat de înțeles că nu va promova ordonanța. El a explicat joi într-o declarație că există deja în Parlament proiecte pentru modificarea celor două coduri, relatează G4Media.ro.

”Dacă vorbiți de codurile în vigoare, dacă vorbiți de punerea de acord cu deciziile CCR, dați timpul înapoi și aflați răspunsul. Mai departe întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”.

Întrebat despre ordonanța de urgență pentru completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, Toader a spus că el a făcut proiectul de OUG, dar decizia îi aparține premierului Dăncilă: ”Am spus că la minister acest draft de OUG e făcut. Da, l-am înaintat decidenților. Decizia privind oportunitatea adoptării nu mai este în zona mea”.

G4Media.ro a explicat de ce Liviu Dragnea îl presează pe Tudorel Toader să adopte cele două OUG-uri (pentru modificarea codurilor penale și pentru rezolvarea situației completurilor de 5): reducerea termenelor de prescripție (Dragnea ar scăpa de dosarul angajărilor fictive), eliminarea probelor obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) din dosarul Tel Drum și redeschiderea dosarului Referendumul (finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare, iar redeschiderea ar echivala cu faptul că liderul PSD nu ar mai avea cazier și ar putea fi inclusiv premier).

Săptămâna trecută, Florin Iordache l-a amenințat pe Tudorel Toader cu demiterea și i-a trasat o sarcină clară: OUG pe coduri și pe completele de 5 judecători.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia