ALERTĂ Un ofițer de poliție, principalul suspect în cazul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan!

ALERTĂ Un ofițer de poliție, principalul suspect în cazul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan!

 ALERTĂ Un ofițer de poliție, principalul suspect în cazul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan! Percheziții la Academia de Poliție în legătură cu amenințările cu moartea la adresa Emiliei Șercan. Cine este principalul suspect. Șercan: Este inimaginabil așa ceva!

Polițiștii din cadrul IGPR efectuează miercuri dimineața percheziții la Academia de Poliție în legătură cu amenințările cu moartea la adresa Emiliei Șercan, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare. Principalul suspect este Bărbulescu George Adrian, ofițer de politie, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

”Acesta a fost găsit pe raza municipiului Slatina urmând a fi adus în calitate de suspect în București în baza unui mandat de aducere, unde sunt puse în aplicare doua mandate de percheziție”, au mai declarat surse din poliție pentru G4Media.ro.

UPDATE ”Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Bărbulescu George Adrian lucra la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliție, unde fusese angajat imediat după absolvire, în 2018, potrivit surselor citate.

Jurnalista Emilia Șercan a scris pe 17 aprilie, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce luni seara a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Șercan precizează că a primit amenințarea ”în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Redăm mai jos integral postarea de pe Facebook

”Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. (…)

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice. Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum”, a scris Șercan pe Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat că a „luat act de îngrijorarea exprimată în spaţiul public” referitoare la ameninţarea primită de jurnalista Emilia Şercan, precizând că poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz. „Îi asigur pe toţi cei interesaţi că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a demarat cercetările în acest caz şi tratează cu responsabilitate ancheta”, a scris Carmen Dan, în urmă cu o săptămână, pe contul său de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria