ALERTĂ Un profesor universitar din Timișoara acuză mai mulți medici că au ignorat intenționat trei protestatare rănite la mitingul din București

ALERTĂ Un profesor universitar din Timișoara acuză mai mulți medici că au ignorat intenționat trei protestatare rănite la mitingul din București

Vasile Popovici, profesor la Universitatea de Vest, acuză mai mulți medici din Timișoara că au ignorat voit trei protestatare rănite de jandarmi la mitingul de vineri, 10 august, din București. Într-o postare pe Facebook, Popovici relatează cazul celor trei femei plimbate între Spitalul Municipal, Spitalul Județean și Institutul Medicol-Legal.

Puteți citi mai jos postarea integrală:

Domnul Stefanescu (Laurențiu Ștefănescu, președintele ONG-ului “Inițiativa Timișoara” – n.red.) povesteste despre cazul a trei doamne din Timisoara agresate cu gaze pe bulevardul Aviatorilor cu ocazia protestului din 10 august de la Bucuresti. Era la doi kilometri de Piata Victoriei. Au fost intoxicate si ranite, iar una dintre ele, Angelica Stroia, s-a ales cu rani serioase. Tustrele au fost consultate la Institutul Medico-Legal Bucuresti.

S-au intors intre timp la Timisoara, iar acum survine partea a doua a problemei serioase. In loc sa-si revina dupa atacul chimic, starea lor se inrautateste: pierderi de memorie, de simt al echilibrului, al orientarii in spatiu. Criminalii folosisera, dupa toate semnele, altceva decat gaze lacrimogene.

Ca urmare, ieri 14 august, s-au prezentat la Urgente la Spitalul Municipal Timisoara. Si acum urmeaza partea ingrozitoare. Nimeni nu le-a bagat in seama, ostentativ, bine tintit, ca sa fie clar. Au stat patru ore sa astepte sa se uite cineva la ele. Doctorita, al carei nume merita sa-l retinem, Blagniceanu Adriana, n-a vrut sa consemneze in procesul-verbat toate simptomele si s-a purtat cu inversunare (de unde si ignorarea pacientelor ore in sir). Angelica Stroia, a carei poveste merita spusa intr-o zi, a trebuit sa se prezinte la Urgentele de la Spitalul Judetean si sa astepte alte patru ore. N-a fost luata in seama decat dupa ce am sunat la Urgente, unde, la schimbarea garzii de la ora 19,00, am gasit o doctorita mai cu inima.

Reluam insa povestea de la momentul cand doamnele au incheiat – cum au incheiat – consultul de la Urgentele municipale. Insotite de domnul Stefanescu, s-au deplasat la Institutul Medico-Legal Timisoara pentru completarea raportului cu noile si ingrijoratoarele sechele de dupa atacul chimic.

Aici pot depune marturie directa, fiindca am sunat de mai multe ori la IML Timisoara pentru o recomandare, pentru ca sa aflam unde se poate trata asa ceva, pentru o mana de ajutor. In absenta conducerii (directorul in concediu, adjunctul, cica, pe teren, ore in sir), am vorbit cu un inginer toxicolog si apoi cu doctorita Vera Ciocan, grabita, teribil de enervata, teribil de montata, n-o interesa sa vorbeasca cu mine, din contra : e ora 13,30, programul cu publicul se incheie la ora 13,00, pacientele sa vina luni, peste sase zile ! Militareste, ca la Gestapo ! Prin urmare asa-zisa doctorita Ciocan (asa-sisa fiindca asta nu-i comportament de doctor) e doctor doar pana la incheierea programului scurt, apoi e, desigur, numai privitoare la Antena 3 !

Grupul, insotit de domnul Stefanescu, s-a prezentat deci la IML Timisoara, unde, la poarta, a fost oprit de portar, un grobian in toata regula. Iar portarul, tineti-va bine, le-a aratat tuturor degetul din mijloc in aer !!! Cu alte cuvinte : va f…t pe toti !!! De mine nu treceti voi !!

Iata lumea in care traim ! Iar asta se intampla in Timisoara, Timisoara revolutiei, orasul cica occidental, orasul ce se viseaza Capitala Culturala Europeana. Un infect de portar nu si-ar fi permis asta fara ca ierarhia IML Timisoara sa nu fi incurajat acest comportament de huligan pe bani publici.

Cum sa nu faci comparatia cu decembrie 89 ? Atunci doctorii si-au facut datoria – la Judetean – cu pistolul la tampla, dar si-au facut-o. Acum doctrimea privitoare de Antena 3 si indoctrinata politic si-a pierdut de tot sufletul. Acestia sunt doctori ??!! Nu mai sunt nici macar oameni, fiindca un om isi ingrijeseste si dusmanul aflat la necaz, darmite semenul. Mi-e rusine de orasul meu, mi-e rusine pentru oamenii acestia”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public