ALERTĂ Universitarii din Iași strâng semnături pentru demiterea lui Toader din funcția de rector după ce a fost consultant în ședința PSD

ALERTĂ Universitarii din Iași strâng semnături pentru demiterea lui Toader din funcția de rector după ce a fost consultant în ședința PSD

Universitarii din Iași strâng semnături pentru demiterea lui Toader din funcția de rector după ce a fost consultant în ședința PSD. O scrisoare deschisa care urmeaza sa fie adresata Senatului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, si in care se cere revocarea din functia de rector a lui Tudorel Toader, circula in mediul academic din Iasi, potrivit grupului civic Reset Iasi.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a suspendat din aceasta functie dupa ce a fost numit la sefia ministerului.

Decizia cadrelor didactice de a initia acest demers a fost luata in urma intalnirilor purtate de catre mai multe asociatii civice cu reprezentanti ai Senatului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a numeroaselor actiuni in cadrul societatii civile.

"Suntem incurajati sa avem o luare comuna de pozitie pentru a cere demiterea domnului Tudorel Toader din functia de rector (auto-suspendat) ", se arata in document.

 "Consideram ca implicarea politica a domnului Tudorel Toader pune in pericol raporturile dintre reprezentantii universitatii cu partenerii sociali si educationali externi, raporturile dintre angajatii Universitatii noastre si, nu in ultimul rand, relatiile cu fostii, actualii si viitorii nostri studenti.

Universitatea ieseana trebuie sa ramana o institutie europeana, democratica si apolitica, in acord cu valorile pe care le promoveaza in actele de infiintare si de functionare.", se arata in scrisoarea deschisa.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria