Aliații cancelarului Merkel o amenință cu sesizarea Curții Constituționale dacă nu își schimbă politica de primire a migranților

Aliații cancelarului Merkel o amenință cu sesizarea Curții Constituționale dacă nu își schimbă politica de primire a migranților

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, i-a transmis marți șefei guvernului de la Berlin o scrisoare prin care îi cere să-și schimbe politica frontierelor deschise fața de migranți, amenințând-o că, în caz contrar, va sesiza Curtea Constituțională, relatează agenția EFE.

În scrisoarea, aprobată de întregul executiv bavarez, se solicită guvernului federal o protecție mai eficientă a frontierelor și plafonarea la cel mult 200.0000 pe an a numărului migranților primiți, după ce anul trecut au ajuns în Germania aproape 1,1 milioane de solicitanți de azil proveniți mai ales din Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Premierul bavarez indică în scrisoare exemplul Austriei, care a decis săptămâna trecută să accepte anul acesta cel mult 37.000 de cereri de azil, număr ce se va reduce progresiv în anii următori.

Acest nou demers al CSU urmează unui șir de declarații prin care politicienii bavarezi au încercat să o determine pe Angela Merkel să-și revizuiască respectiva politică, criticată și de social-democrații din formațiunea SPD, membră de asemenea în coaliția guvernamentală. Săptămâna trecută, CSU i-a dat cancelarului Merkel un nou ultimatum, al treilea, să ia până în martie măsuri pentru reducerea fluxului de migranți extracomunitari.

Dar până în prezent Angela Merkel a respins constant astfel de cereri, ea susținând că această criză poate fi rezolvată prin măsuri europene, precum sprijinirea țărilor învecinate cu zonele de conflict, consolidarea controlului la granițele UE și împărțirea migranților între statele blocului comunitar printr-un mecanism al cotelor obligatorii automate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...