Alin Petrache se apără cu cifre: De ce România a fost strivită la Mondialul de rugby

Alin Petrache se apără cu cifre: De ce România a fost strivită la Mondialul de rugby

Participarea României la Mondialul de rugby s-a încheiat cu patru înfrângeri. Dintre care trei au fost atât de drastice, încât naționala noastră a stârnit compasiunea celor care au urmărit partidele cu Irlanda (8-82), Africa de Sud (0-76) și cu Scoția (0-84). Cu Tonga, în ultima partidă, „Stejarii“ au pierdut din nou, însă, de această dată, după un meci mai strâns: 24-45.

Alin Petrache

Firește, după un asemenea parcurs, criticile și ironiile au curs la adresa naționalei. Tocmai de aceea, Adevărul a și oferit un interviu amplu, cu un specialist al acestui sport de care ne aducem aminte, cam o dată la 4 ani, cu ocazia unui Mondial. Explicațiile din interviul Adevărul se regăsesc și în discursul lui Alin Petrache de astăzi. Potrivit gsp.ro , șeful federației a venit în fața ziariștilor și, prezentând niște cifre, a subliniat că nu putem avea pretenții, când la noi rugby-ul e subfinanțat, pe când la adversarele noastre de la Cupa Mondială acest sport e unul național, cu bugete colosale.

Ce a spus Alin Petrache?

*Bugetele echipelor cu care ne-am confruntat în primele trei meciuri sunt mult peste bugetul sportului românesc. Dacă discutăm de Africa de Sud, discutăm de 132 de milioane de euro. Dacă discutăm despre Scoția, discutăm de peste 80 de milioane de euro. Dacă discutăm despre Irlanda, vorbim de 113-114 milioane de euro. Astea sunt bugetele cu care noi ne-am confruntat! Putem discuta și despre Tonga, au undeva peste 6,8 milioane de euro. Putem cere banii de care avem nevoie, dar nu știu dacă în acest moment națiunea ne poate oferi acești bani. Vă pot spune bugetul pe care l-am avut, care a fost de 6,2 milioane de lei. Asta înseamnă 1,2 milioane de euro.

*Am avut și ghinionul, dacă vreți să-i spunem așa, de a juca împotriva locului 1 mondial (n.r. – Irlanda), împotriva campioanei mondiale (n.r. – Africa de Sud) și împotriva locului 5 mondial (n.r. – Scoția). Au fost meciuri extrem de grele, care ne-au extenuat, meciuri care ne-au decimat din punct de vedere sportiv. După fiecare meci, am pierdut câte doi, trei jucători.

*Ne-am măsurat forțele cu cele mai mari echipe din lume, echipe care dispun de bugete mult mai mari și de condiții de antrenament de top. Cu toate acestea, am reușit să ne menținem ca una dintre cele mai bune echipe ale națiunii noastre românești și să concurăm în competiții elitiste.

*Nici mie, nici colegilor noștri nu ne convin rezultatele pe care le-am avut. Tocmai din acest motiv, va trebui să facem clar o analiză, să venim clar cu concluzii și să vedem cum strângem rândurile și mergem mai departe.

*Nu mă gândesc să demisionez. Luptăm pentru pasiune, pentru onoare și luptăm cu mândrie pentru națiunea noastră. Chiar dacă bugetul și condițiile n-au fost și nu sunt ideale, spiritul și determinarea noastră ne pot duce mai departe. Avem o strategie bine pusă la punct, pe care cred că multă nume n-a citit-o, nu o știe. Noi facem această strategie din patru în patru ani și o trecem prin forul tutelar al federației, prin Adunarea Generală. Mergem mai departe pe următorii patru ani. Avem niște obiective și, de fiecare dată, obiectivul nostru a fost calificarea la Cupa Mondială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat