Alis Grasu spune că inimia lui Prodan a repornit de patru ori, dar pentru scurt timp

Alis Grasu spune că inimia lui Prodan a repornit de patru ori, dar pentru scurt timp

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a declarat joi că inima fostului internațional Daniel Prodan a repornit de patru ori în timpul celor trei ore de resuscitare, dar a fost pentru foarte scurt timp, cel mai lung interval în care i-a bătut inima fiind de 20 de secunde.

* Fostul fotbalist Daniel Prodan a murit miercuri seară

"La ora 19,57 s-a înregistrat o fișă la Serviciul de Ambulanță București — Ilfov, în seara zilei de 16 noiembrie, pentru un bărbat, în jur de 50 de ani, care s-a cianozat și nu mai respiră. Apelul imediat a fost redirecționat, după înregistrarea fișei către medicul coordonator, care a colaborat cu solicitatoarea, explicându-i pașii pe care trebuie să îi facă până la sosirea ambulanței și să înceapă manevrele de suport vital de bază. La acel moment, nu era nicio ambulanță liberă, toate erau în misiune. Medicul coordonator a decis să retragă o solicitare alocată unui echipaj de 4 minute și să orienteze echipajul respectiv către respectiva adresă, pentru că se punea problema unui stop cardio-respirator. Echipajul de tip B2 care a primit solicitarea a ajuns în 14 minute de la momentul înregistrării fișei, practic de când au primit fișa în 11 minute (...). În același timp, după ce a fost alocat cazul unui echipaj de tip B2, s-a căutat și echipaj de tip C, care să se elibereze pentru a fi trimis în sprijin. La câteva minute, s-a eliberat la Spitalul Floreasca (...) Echipajul de tip C2 a ajuns la 8 minute de la ajungerea echipajului de tip B2", a explicat managerul într-o declarație de presă.

Potrivit lui Alis Grasu, ambele echipaje au efectuat manevre de resuscitare timp de trei ore și în acest interval de timp au existat patru situații în care cordul a pornit, dar pentru foarte scurt timp.

"Cea mai lungă pornire a fost de 20 de secunde, când s-a putut trage și un traseu EKG. După aproximativ trei ore de resuscitare, s-a declarat decesul și a fost anunțat IML și Poliția, pentru că era vorba despre un bărbat tânăr, fără antecedente patologice", a precizat ea.

Echipajele Serviciului de Ambulanță, a adăugat ea, nu au ce să își reproșeze în privința decesului lui Daniel Prodan, întrucât s-a intervenit cât s-a putut de repede.

"Serviciul de Ambulanță nu are ce să își reproșeze, a ajuns în timpul prevăzut de lege și am făcut tot ce se putea face. Era în localitatea Tunari, nu în mijlocul Bucureștiului. (...) Degeaba vorbesc că e deficit de personal, cu toate eforturile pe care le fac, cerința populației este mare și foarte mare, iar populația cheamă ambulanța pentru toate motivele de solicitare, în unele situații, și nu sunt puține, se exagerează simptomatologia, astfel încât mașini de urgență ajung la cazuri de consultații", a completat Alis Grasu.

Fostul internațional român Daniel Prodan a încetat din viață miercuri seară, la vârsta de 44 de ani, în urma unui infarct suferit în locuința sa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …