Amarandei (MENCȘ): S-a primit punctul de vedere pe plagiatul lui Negoiță; Primarul: Regret că m-am lăsat tentat de 'moda' titlurilor

Amarandei (MENCȘ): S-a primit punctul de vedere pe plagiatul lui Negoiță; Primarul: Regret că m-am lăsat tentat de 'moda' titlurilor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit vineri punctul de vedere în ceea ce privește plagiatul primarului sectorului 3, Robert Negoiță.

''Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit vineri punctul de vedere al Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza', punct de vedere în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a dlui Robert Negoiță și se recomandă, în același punct de vedere, retragerea titlului de doctor'', a spus aceasta.

Primarul Robert Negoiță a confirmat procedura demarată de Comisia de Etică a Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza' pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmând că singurul său regret este că s-a lăsat tentat, în trecut, de această "modă" a titlurilor academice.

''Comisia de Etică a Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza' a început procedura prin care, cel mai probabil, îmi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administrația publică, cele mai importante au fost cunoștințele dobândite practic. Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această 'modă' a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum și din care am învățat o lecție importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar, dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea mă voi supune deciziei Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor'', a scris Negoiță duminică pe Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…