Ambasada Rusiei reacționează la atacurile lui George Simion: Declarații private provocatoare, obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române

Ambasada Rusiei reacționează la atacurile lui George Simion: Declarații private provocatoare, obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române

Ambasada Rusiei a reacționat oficial, într-un răspuns pentru Libertatea, la declarațiile contondente ale liderului AUR, George Simion, care spusese că „rușii nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot” și că Rusia este „cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani”.

Reprezentanța Rusiei arată în răspunsul pentru Libertatea că declarațiile lui George Simion sunt „opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică”.

„Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică (…) Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului menționat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice și faptele istorice incontestabile”, mai arată Ambasada Rusiei.

„La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, rușii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus Simion într-un interviu pentru Libertatea, referindu-se la Republica Moldova.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale