Ambasada SUA: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere

Ambasada SUA: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere

Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege, iar imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru a apăra pe cineva de răspundere, precizează Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

 "Ambasada nu comentează cazuri individuale. Cu toate acestea, noi credem că nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege și nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere", se arată în răspunsul misiunii diplomatice americane.
Camera Deputaților a respins marți solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb , fost ministru al Mediului. Au fost înregistrate 99 de voturi "pentru" și 184 de voturi "împotrivă", un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale