Ambasadorul Germaniei la Ankara, convocat la MAE turc după o emisiune satirică la adresa lui Erdogan (presă)

Ambasadorul Germaniei la Ankara, Martin Erdmann, a fost convocat la Ministerul turc de Externe după o emisiune satirică difuzată de postul de televiziune german NDR, a relatat luni în ediția sa online Der Spiegel, potrivit Reuters. Convocarea lui Erdmann la MAE turc a avut loc la 22 martie, dar despre aceasta s-a aflat abia acum, scrie Der Spiegel, adăugând că motivul a fost un cântec satiric de două minute despre Erdogan, difuzat la 17 martie de postul NDR.

Ministerul german de Externe a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acest subiect. Oficialii turci nu au putut fi nici ei contactați pentru comentarii, scrie Reuters.

Incidentul are loc într-un moment în care cancelarul german Angela Merkel caută în mod activ legături mai strânse cu Turcia — țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană—, de al cărei ajutor aceasta are nevoie în rezolvarea crizei migrației în Europa.

Merkel a fost principala susținătoare a semnării controversatului acord al UE cu Turcia la începutul acestei luni, în scopul stopării fluxurilor migratorii ilegale spre Europa în schimbul unor recompense financiare și politice pentru Ankara.

Pe de altă parte, președintele turc i-a criticat sever pe acei diplomați occidentali care s-au deplasat vinerea trecută la un tribunal din Istanbul pentru a-și manifesta sprijinul pentru Can Dundar, redactor-șef al ziarului Cumhuriyet (de opoziție), și pentru colegul acestuia, Erdem Gul, în prima zi a procesului lor.

Potrivit Reuters, Erdogan este cunoscut pentru sensibilitatea sa la critici. Parchetul turc a deschis aproape 2.000 de dosare împotriva unor persoane pentru presupuse insulte proferate la adresa lui Erdogan de când acesta a devenit președinte în urmă cu 18 luni. Printre persoanele vizate de autorități figurează caricaturiști, academicieni și chiar elevi, care au criticat deriva autoritară a primului om în stat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere