Ambasadorul SUA: Revoluţia din România nu s-a terminat complet

Ambasadorul SUA: Revoluţia din România nu s-a terminat complet

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la Oradea, cu prilejul vizitei întreprinse în zona de vest a ţării în contextul marcării a 31 de ani de la Revoluţie, că aceasta "nu s-a terminat complet", arătând că încă mai există "baroni roşii" şi corupţie, chiar dacă, anul acesta, au fost făcuţi "paşi mari" pentru eliminarea acesteia.

"Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Revoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii şi alţii care nu ar trebui să fie în parlament sau în guvern. (...) Traficul de persoane trebuie terminat şi trebuie să fie o piaţă liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac", a afirmat diplomatul SUA.

Acesta a subliniat, totodată, faptul că SUA sunt "cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta".

"America este cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alţii din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România. Trebuie eliminată corupţia (...) şi au fost făcuţi paşi mari în această direcţie, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică şi colaborarea dintre cele două ţări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine. Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există pieţe libere în România, ca România să nu fie la acelaşi nivel ca Anglia, Franţa sau orice altă ţară din Europa de Vest", a punctat Adrian Zuckerman.

El a mai spus că Oradea este un exemplu de dezvoltare pentru oraşele din România şi că evoluţia acesteia, în ultimii 10-12 ani, este "absolut uimitoare".

"E o mare plăcere pentru mine să fiu aici, în Oradea, un oraş foarte, foarte frumos. Ce s-a întâmplat în Oradea în ultimii 10-12 ani este absolut uimitor. S-a dezvoltat într-un fel în care ar trebui şi restul României şi alte oraşe din România să se dezvolte. Am spus întotdeauna că România are un potenţial enorm pentru viitor în sectorul agricol, industrial şi economic, finanţe. Sper să se dezvolte în felul acesta. (...) I-am spus domnului Birta (primarul Oradiei -n.r.) că noi, de la Ambasadă, şi America, suntem pregătiţi să ajutăm Oradea în orice fel ca să continue această dezvoltare a oraşului. Aştept să revin în viitorul apropiat şi să discutăm mai multe, specific, cum putem colabora cu oraşul pentru această dezvoltare", a declarat Zuckerman, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul Florin Birta.

Întrebat ce părere are despre accederea Alianţei pentru Unirea României în Parlament, ambasadorul SUA a replicat că este "o lecţie".

"A fost o lecţie, o alegere, oamenii au votat. Am auzit unele lucruri spuse de membrii AUR. Sper că am înţeles prost, dar SUA, Guvernul din România şi majoritatea oamenilor din România au toleranţă, respect pentru oameni şi decenţă. Oamenii care nu suportă aceste principii nu au suportul nostru", a declarat ambasadorul SUA.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a participat vineri, în cursul dimineţii, la Biblioteca Judeţeană, unde a fost donată o nouă tranşă de cărţi americane pentru Raftul special, şi a vizitat instituţia de cultură, ghidat de managerul Ligia Mirişan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?