Ambasadorul SUA transmite un semnal puternic împotriva mafiei lui Dragnea: "Casa Albă și Departamentul de Stat sprijină complet lupta anticorupție"

Ambasadorul SUA transmite un semnal puternic împotriva mafiei lui Dragnea: "Casa Albă și Departamentul de Stat sprijină complet lupta anticorupție"

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat joi, că modificările aduse legislației penale și anticorupție pot influența negativ relația România – SUA, precizând că guvernul de la Washington sprijină complet lupta anticorupție și apărarea drepturilor omului.

Afirmațiile au fost făcute de ambasadorul SUA în cadrul evenimentului ”The U.S. – Romania Strategic Partnership: Highlights & Opportunities- AmCham Ambassadorial Business Breakfast”, care are loc în această dimineață la Hotel Intercontinental, fără participarea presei și unde este prezent și ambasadorul României în SUA, George Maior. Declarațiile au fost semnalate G4Media.ro de participanți la eveniment.

”Recentele modificări în legislația penală și anticorupție, semnalate într-o scrisoare comună a ambasadorilor și oficiali UE, pot avea un rol negativ asupra cooperării SUA-România în domeniul luptei împotriva terorismului, traficului de arme și persoane și aplicarea legii”, le-a spus Klemm celor prezenți la eveniment.

Ambasadorul SUA a mai explicat că, așa cum au declarat întotdeauna, Casa Albă și Departamentul de Stat sprijină complet lupta anticorupție și apărarea drepturilor omului în România.

La rândul său, George Maior a precizat că, în ciuda ultimelor zile și a declarațiilor din spațiul public, relațiile România –  SUA sunt foarte bune și SUA sunt un partener strategic important.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...