Ambuscadă în Niger: Trei membri ai forțelor speciale ale SUA, uciși, iar alți doi răniți

Ambuscadă în Niger: Trei membri ai forțelor speciale ale SUA, uciși, iar alți doi răniți

Trei membri ai forțelor speciale ale armatei SUA au fost uciși și alți doi răniți, miercuri, într-o ambuscadă în sud-vestul Nigerului în care și-au pierdut viața și cinci soldați ai acestui stat african, relevă informații difuzate de agențiile Reuters, AFP și EFE, care citează mass-media și oficiali din ambele țări.

"Putem confirma informațiile că o patrulă comună a Statelor Unite și Nigerului a intrat sub foc inamic în sud-vestul acestei țări", a indicat pentru The New York Times, Anthony Falvo, purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Africa (AFRICOM).

Atacul s-a produs la circa 190 de kilometri nord de Niamey, capitala Nigerului, aproape de frontiera cu Mali, unde luptători ai Al-Qaida în Maghrebul Islamic, o filială a Al-Qaida, efectuează incursiuni transfrontaliere.

Conform Radio France Internationale (RFI), primul care a dat informația, ambuscada a avut loc după ce insurgenți venind din Mali au atacat miercuri satul Tongo Tongo, în regiunea Nord-Tillaberi.

O urmărire a acestora a fost organizată, dar echipa mixtă de soldați din SUA și Niger a fost prinsă într-o ambuscadă, potrivit sursei citate, care indică un bilanț de mai mulți morți și răniți, dar și dispăruți.

Potrivit RFI, o operațiune de răspuns este în curs.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a precizat jurnaliștilor la Washington că președintele american, Donald Trump, a fost informat "despre Niger".

Este pentru prima dată când o prezență a soldaților americani este semnalată în zonă, devenită foarte instabilă în urma numeroaselor atacuri sângeroase atribuite grupărilor jihadiste și care vizează poziții ale armatei Nigerului și tabere de refugiați.

AFRICOM are sute de soldați desfășurați în regiune, inclusiv o facilitate aeriană la Agadez, și oferă pregătire și sprijin armatei Nigerului în aspecte precum strângerea informațiilor și supravegherea.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina