Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care parchează pe spațiile verzi din Sectorul 1 (proiect)

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care parchează pe spațiile verzi din Sectorul 1 (proiect)

Staționarea vehiculelor pe spațiile verzi din Sectorul 1 ar putea fi sancționată cu amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei pentru persoanele fizice și 500 - 1.000 lei pentru persoanele juridice, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în ședința de miercurea viitoare a Consiliului Local Sector 1.

Conform proiectului, se interzice staționarea cu orice tip de vehicul pe spațiile verzi, scuarurile și aliniamentele plantate în lungul bulevardelor, străzilor și trotuarelor, dar și pe terenuri libere, neproductive din intravilan.

Sancțiunile vor fi aplicate de polițiștii locali.

Contravenientul va putea achita jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, persoanele abilitate să aplice sancțiunea făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

"Refacerea și protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate în activitatea municipalității, în vederea creării unui mediu prielnic pentru dezvoltarea calității vieții, atât în prezent, cât și pentru generațiile viitoare. În ultimii ani, s-a constatat că suprafețele definite ca spații verzi au fost diminuate din cauza distrugerii acestora, a schimbării destinației lor și a impactului negativ al unor activități economice și sociale", reiese din expunerea de motive semnată de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El menționează că în categoria spațiilor verzi urbane intră scuarurile, amenajările din fața unor edificii mai importante, zonele verzi de-a lungul cursurilor de apă, rondurile de la întretăierea unor drumuri mai importante, aliniamentele stradale și chiar unele zone de parcare. Spațiile verzi publice sunt scuaruri, spații amenajate cu dominantă vegetală și zone cu vegetație spontană ce intră în administrația domeniul public.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

3 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete