Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care parchează pe spațiile verzi din Sectorul 1 (proiect)

Staționarea vehiculelor pe spațiile verzi din Sectorul 1 ar putea fi sancționată cu amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei pentru persoanele fizice și 500 - 1.000 lei pentru persoanele juridice, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în ședința de miercurea viitoare a Consiliului Local Sector 1.

Conform proiectului, se interzice staționarea cu orice tip de vehicul pe spațiile verzi, scuarurile și aliniamentele plantate în lungul bulevardelor, străzilor și trotuarelor, dar și pe terenuri libere, neproductive din intravilan.

Sancțiunile vor fi aplicate de polițiștii locali.

Contravenientul va putea achita jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, persoanele abilitate să aplice sancțiunea făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

"Refacerea și protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate în activitatea municipalității, în vederea creării unui mediu prielnic pentru dezvoltarea calității vieții, atât în prezent, cât și pentru generațiile viitoare. În ultimii ani, s-a constatat că suprafețele definite ca spații verzi au fost diminuate din cauza distrugerii acestora, a schimbării destinației lor și a impactului negativ al unor activități economice și sociale", reiese din expunerea de motive semnată de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El menționează că în categoria spațiilor verzi urbane intră scuarurile, amenajările din fața unor edificii mai importante, zonele verzi de-a lungul cursurilor de apă, rondurile de la întretăierea unor drumuri mai importante, aliniamentele stradale și chiar unele zone de parcare. Spațiile verzi publice sunt scuaruri, spații amenajate cu dominantă vegetală și zone cu vegetație spontană ce intră în administrația domeniul public.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing