Americanii trimit la București un OGAR care să-i SPERIE pe IEPUROII ANTI-Justiție!

Americanii trimit la București un OGAR care să-i SPERIE pe IEPUROII ANTI-Justiție!

Romania este singura tara alaturi de Bulgaria unde Antony J. Blinken, adjunctul secretarului de stat american, va avea pe agenda de discutii chestiuni ce tin de "statul de drept", rezulta dintr-o nota a Departamentului de Stat american citată de  Coalitiaromanilor.org .

Antony Blinken efectueaza un turneu in Europa, iar in perioada 7-8 mai va vizita si Bucurestiul unde se va intalni cu "inalti oficiali guvernamentali".

Pe agenda discutiei cu oficialii romani sunt incluse "chestiuni de securitate inainte de summitul NATO ce va avea loc in aceasta vara la Varsovia, cooperare bilaterala in domeniul securitatii, parteneriatul economic bilateral, precum si stat de drept si eforturile de reforma ale guvernului", se arata in acelasi comunicat de la Departamentul de Stat.

Oficialul american se va intalni si cu lideri ai mediului de afaceri din Romania si cu membri ai societatii civile, se mai arata in acelasi comunicat.

Vizita in Romania face parte dintr-un turneu pe care oficialul american il face in Europa in perioada 5-10 mai.

Astfel, in perioada 5-6 mai acesta a vizitat Varsovia, unde a discutat cu oficialii polonezi despre "chestiuni bileterale si regionale, inclusiv despre summit-ul NATO din vara de la Varsovia si criza continua din Ucraina".

Pe data de 5 mai Blinken a sustinut un discurs despre Statele Unite, Europa si viitorul Aliantei NATO la sediul German Marshal Fund din Varsovia, unde a vorbit despre amenintarile interne si externe la adresa aliantei transatlantice.

La pericole interne care ameninta NATO a punctat in special incalcarea principiilor statului de drept.

In perioada 6-7 mai, adjunctul secretarului de stat american va vizita Sofia unde se va intalni cu oficialii bulgari pentru "a discuta despre cooperarea bilaterala si NATO", precum si despre "contraterorism, diversitate energetica, stat de drept si educatie".

Dupa vizita din Romania, din perioada 7-8 mai, oficialul american se va opri la Paris in perioada 9-10 mai, unde se va intalni cu oficiali francezi.

"Se poate remarca ca dintre cele patru tari vizitate de oficialul american, numai in Romania si Bulgaria e prezenta pe agenda publica subiectul statului de drept", a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

"Faptul ca subiectul statului de drept e din nou pe agenda de discutii cu oficialii americani este un semnal ingrijorator ca Romania a inregistrat un regres la acest capitol", a comentat Terhes.

Respectarea principiilor si valorilor statului de drept este piatra de temelie a aliantei NATO si a parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite.

May 7–8, the Deputy Secretary will visit Bucharest for meetings with senior government officials to discuss security issues ahead of the NATO summit in Warsaw, bilateral security cooperation, the bilateral economic partnership, and rule of law and government reform efforts. The Deputy Secretary will also meet with business leaders and members of civil society.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina