Anchetă asupra fundației lui Eric Trump, suspectată că alimentează financiar resursele tatălui său

Anchetă asupra fundației lui Eric Trump, suspectată că alimentează financiar resursele tatălui său

Serviciile procurorului statului New York Eric Schneiderman anchetează destinația unei părți a fondurilor colectate de fundația lui Eric Trump, fiul președintelui SUA, care ar putea să fi alimentat sursele de venit ale grupului lui Donald Trump, informează AFP.

Fundația lui Eric Trump a fost creată în 2007 cu misiunea de a contribui la programe de cercetare asupra cancerului la copii în cadrul spitalului St. Jude din Memphis, statul american Tennessee.

Pentru a colecta fonduri, ea organiza în fiecare an un turneu de golf pe unul din terenurile aparținând grupului privat al tatălui său, Trump Golf Club, la nord de New York.

Terenul respectiv și instalațiile erau împrumutate inițial gratuit cu această ocazie de Trump Organization, grupul lui DonaldTrump. Dar începând din 2010, el a facturat punerea la dispoziție, potrivit unei anchete publicate pe site-ul revistei Forbes.

În timp ce costul organizării turneului era cel mai adesea sub 50.000 de dolari, el a sărit până la 322.000 dolari în 2015 potrivit declarațiilor fiscale consultate de revistă.

Forbes se întreabă care este destinația unei părți a acestor fonduri, cu atât mai mult cu cât Eric Trump — intervievat de revistă — asigură că factura este de aproximativ 100.000 de dolari.

Pentru a clarifica aceste zone de umbră, procurorul Eric Schneiderman a deschis deci această anchetă, a indicat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Pentru a evita orice conflict de interese, potrivit lui, Eric Trump și-a închis fundația la sfârșitul anului 2016, după alegerea tatălui său la președinția SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA