Anchetă Trump-Rusia: Fostul consilier prezidențial Michael Flynn vrea să fie audiat în schimbul imunității (WSJ)

Anchetă Trump-Rusia: Fostul consilier prezidențial Michael Flynn vrea să fie audiat în schimbul imunității (WSJ)

Fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump, Michael Flynn, a propus FBI și parlamentarilor care anchetează asupra legăturilor unor apropiați ai președintelui american cu Rusia să fie audiat în schimbul imunității, a informat joi seară Wall Street Journal, relatează AFP.

Această ofertă, prezentată prin intermediul avocatului său poliției federale americane (FBI), precum și celor două comisii de anchetă din Camera Reprezentanților și din Senat, nu a fost deocamdată acceptată, a precizat jurnalul american pe site-ul său, bazându-se pe mai mulți responsabili oficiali anonimi din cadrul anchetei.

"Nu știm dacă Michael Flynn a propus să vorbească despre aspecte specifice din perioadă în care a lucrat pentru Donald Trump, dar faptul că el caută imunitatea sugerează că Flynn simte că ar putea să se confrunte cu probleme judiciare după scurta sa trecere prin postul de consilier pe probleme de securitate națională", a explicat cotidianul, citând un responsabil.

Avocatul lui Michael Flynn, Robert Kelner, nu a dorit să comenteze pentru Wall Street Journal.

Fost director al serviciului de informații militare demis de Barack Obama, apoi recrutat de Donald Trump, Michael Flynn a fost numit în funcția de consilier pe probleme de securitate națională în noiembrie, după ce a fost un colaborator apropiat al omului de afaceri republican în timpul campaniei.

El a fost constrâns să demisioneze la 13 februarie, după dezvăluirea unor contacte repetate cu ambasadorul rus în Statele Unite, chiar în momentul în care administrația Obama impunea sancțiuni împotriva Moscovei.

Anchete parlamentare și ale FBI se interesează de implicarea Rusiei în campania prezidențială din 2016, în special de eventualele înțelegeri secrete între anturajul lui Donald Trump și responsabili ruși, ceea ce președintele american dezminte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?