Andy Grove, legendarul fost şef al Intel, a murit

Unul dintre cei mai cunoscuţi lideri din industria IT, Andy Grove, pe numele adevărat András Gróf, a murit la vârsta de 79 de ani, informează go4it.

Andy Grove, legendarul fost şef al Intel, a murit (Imagine: Go4it)

Cauza decesului nu este cunsocută, dare se ştie că Andy suderea de multă vreme de Parkinson, iar la un moment dat a avut cancer la prostată.

Grove a condus Intel în perioada de maximă glorie a companiei şi a fost primul angajat al acesteia, în 1968. În 1979, Andy Grove a devenit preşedintele Intel şi apoi director executiv în 1987. S-a retras din funcţie atunci când s-a îmbolnăvit de cancer la prostată, dar continuat să fie preşedinte al board-ului până în 2004, informează Go4it.ro.

Sub conducerea lui Grove, Intel s-a transformat dintr-un producător de cipuri de memorie în cel mai mare producător de semiconductori din lume. Sub „bagheta” lui, veniturile anuale ale companiei au crescut de la 1,9 miliarde de dolari la 26 miliarde de dolari.

Andy Grove a fost un idol pentru mulţi lideri din Silicon Valley, printre care Steve Jobs. Acesta l-a sunat pe şeful Intel în 1997 să-i ceară sfatul dacă este bine sau nu să se întoarcă la Apple. „Steve, nu dau un r...t pe Apple”, i-a spus Grove, potrivit biografiei lui Jobs scrisă de Walter Isaacson. La momentul respectiv Apple era o companie aflată în impas.

În perioada în care Grove a condus compania, Intel a lansat unele dintre cele mai cunoscute procesoare din istorie, precum 386 şi Pentium.

András Gróf s-a născut în Budapesta, în 1936. Când avea 8 ani, naziştii au invadat Ungaria şi au trimis 500.000 de evrei în lagăre de concentrare. Grove a povestit în memoriile sale că a reuşit să scape, împreună cu mama sa, cu ajutorul unor acte false. În 1956 a fugit din Ungaria în Austra, în timpul Revoluţiei, iar de acolo a emigrat în America.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

3 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta