Angajaţii din sistemul public de sănătate din Anglia, obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19 până la 1 aprilie

Angajaţii din sistemul public de sănătate din Anglia, obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19 până la 1 aprilie

Guvernul britanic a anunţat marţi că toţi angajaţii din sistemul public de sănătate din Anglia vor fi obligaţi să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 până la 1 aprilie 2022, transmite AFP şi Reuters.

După o consultare pe acest subiect, 'am ajuns la concluzia că toţi cei care lucrează în NHS (serviciul public de sănătate) şi asistenţă socială vor trebui să fie vaccinaţi', a declarat ministrul sănătăţii, Sajid Javid, în parlament.

'Trebuie să evităm răul ce poate fi prevenit, să protejăm pacienţii din NHS, să protejăm colegii din NHS şi, bineînţeles, să protejăm chiar NHS', a explicat el.

'Intenţionăm să impunem această condiţie începând de la 1 aprilie', a adăugat Javid.

Angajaţii care nu vin în contact direct cu pacienţi sau care au contradicţii medicale la vaccinare vor fi exceptaţi, a precizat el.

'Nicio persoană' din NHS sau din sectorul de îngrijire care nu va fi vaccinată 'nu ar trebui să fie considerată ţap ispăşitor' sau 'să fie arătată cu degetul', a subliniat ministrul, insistând pe pedagogia necesară pentru a-i convinge pe reticenţi.

Sajid Javid a citat cele mai recente cifre conform cărora '90% din personalul NHS a primit cel puţin două doze' de vaccin, chiar dacă în unele spitale 'procentul este mai apropiat de 80%'.

Potrivit unui anunţ anterior, pentru angajaţii căminelor pentru vârstnici din Anglia obligaţia vaccinării complete intră în vigoare de joi.

NHS numără 1,2 milioane de angajaţi, dintre care peste 627.000 reprezintă personal de îngrijire.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom