Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume în clasamentul revistei Forbes

Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume în clasamentul revistei Forbes

Cancelarul german Angela Merkel se află pe prima poziție în topul pe 2016 al celor mai puternice femei din lume, realizat de revista Forbes.

În vârstă de 61 de ani, Angela Merkel se află pentru al șaselea an consecutiv pe această poziție.

Potrivit Forbes, ea a reușit să convingă economii europene cu probleme, cum ar fi Grecia și Spania, să accepte logica fiscală a Germaniei. În același timp, Angela Merkel și-a folosit autoritatea pentru a-i convinge pe cetățenii și politicienii germani să îi accepta soluțiile la diverse probleme.

Angela Merkel este urmată în clasamentul din acest an de Hillary Clinton, candida democraților la alegerile prezidențiale din SUA, și de Janet Yellen, președinta Rezervelor Federale a SUA.

Între primele 20 de poziții se mai află personalități precum șefa FMI, Christine Lagarde (locul 6), președinta Coreii de Sud, Park Geun-hye (12), prima doamnă a SUA, Michelle Obama (13), președinta din Chile, Michelle Bachelet (18), sau șefa diplomației europene, Federica Mogherini (19).

În realizarea clasamentului au fost luate în considerare patru criterii: banii pe care îi administrează fiecare femeie inclusă în top, prezența în media, sferele de influență și impactul, analizat atât în domeniul de activitate al fiecăreia, cât și în afara lui.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD