Angela Merkel: Germania are acum un guvern stabil, pe care lumea îl aştepta

Angela Merkel: Germania are acum un guvern stabil, pe care lumea îl aştepta

Cancelarul conservator german, Angela Merkel, şi-a exprimat miercuri satisfacţia în legătură cu acordul său de coaliţie cu social-democraţii, estimând că lumea şi Germania aşteptau un astfel de guvern ''stabil'', pentru ieşirea din impas - ce dura de patru luni - a celei mai mari puteri europene, relatează AFP şi Reuters.

''Sunt convinsă că acest acord de coaliţie (...) este baza unui guvern stabil de care ţara noastră are nevoie şi că multă lume aştepta aceasta de la noi'', a declarat dna Merkel într-o conferinţă de presă.

Printre obiectivele guvernului său, dna Merkel a enumerat modernizarea infrastructurii şi abordarea problemelor digitalizării. ''Finanţe solide sunt prioritatea guvernului nostru'', a adăugat dna Merkel.

Stând alături de liderul social-democraţilor, Martin Schulz, dna Merkel a mai spus că partidul său a purtat negocieri dure privind migraţia, pe tema căreia cele două tabere - conservatorii (CDU/CSU) şi social-democraţii - s-au confruntat cel mai puternic.

''Acesta a fost unul dintre cele mai grele capitole. Nu a fost uşor să ne concentrăm pe omenie, pe de-o parte, şi pe gestionarea imigraţiei, de cealaltă. Dar noi am reuşit să ajungem la un pachet bun de măsuri'', a mai spus şefa noului guvern de coaliţie de la Berlin.

La rândul său, Schulz a lăudat acordul de coaliţie cu conservatorii cancelarului Merkel, considerându-l un moment de cotitură pentru politica europeană.

''Ceea ce noi am scris în acest acord de coaliţie despre Uniunea Europeană şi viitorul ei va fi o schimbare fundamentală a direcţiei în Europa'', a declarat lSchulz. ''Cu acest acord de coaliţie, Germania va avea din nou un rol activ şi de prim-plan în Uniunea Europeană'', a adăugat liderul social-democrat, fost preşedinte al Parlamentului European.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?