Angelina Jolie, distinsă de regina Elisabeta pentru lupta împotriva violențelor sexuale din zonele de război

Angelina Jolie, distinsă de regina Elisabeta pentru lupta împotriva violențelor sexuale din zonele de război

Angelina Jolie a primit vineri, la palatul Buckingham, o distincție din partea reginei Elisabeta a II-a pentru angajamentul ei în lupta împotriva violențelor sexuale din zonele de război, relatează AFP.

Actrița și regizoarea americană de 39 de ani a fost distinsă cu titlul Doamnă Comandor de Onoare (Honorary Dame Commander) a ordinului Sfântul Mihail și Sfântul Gheorghe, ordin cavaleresc destinat persoanelor 'care aduc servicii extraordinare și de importanță nemilitară într-o țară străină'.

Este a doua distincție ca importanță după Cavaler sau Doamnă a Marii Cruci (Knight sau Dame Grand Cross).

Titlul a fost anunțat în luna iunie, la publicarea tradiționalei liste de distincții regale. 'Este foarte important pentru mine să primesc o distincție legată de politica internațională fiindcă mi-ar plăcea să îmi dedic viața profesională acestei teme', a declarat atunci Angelina Jolie.

Foto: (c) Anthony Devlin/pool/REUTERS

Vedeta de la Hollywood, ambasador al bunăvoinței al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, a organizat în iunie, la Londra, alături de fostul ministrul britanic al Afacerilor externe, William Hague, o reuniune internațională pe tema violențelor sexuale din timpul conflictelor, cea mai importantă organizată vreodată pe acest subiect.

'Este o onoare să lucrez la programul de prevenire a violențelor sexuale cu supraviețuitori ai violurilor. Știu că ne va lua o viață până să ne atingem obiectivele, iar eu sunt gata să mi-o dedic pe a mea acestei lupte', a spus actrița când a aflat că a primit distincția regală.

Distincțiile regale acordate unor celebrități sau unor oameni obișnuiți care își dedică timpul unor acțiuni de binefacere sau în folosul comunității sunt decernate de două ori pe an, cu ocazia aniversării reginei și de Anul Nou.

Soțul actriței, Brad Pitt, și cei șase copii ai lor au fost prezentați reginei la sfârșitul ceremoniei regale, încheie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...