Anglia și SUA s-au calificat în optimile CM Qatar 2022. Se cunosc deja primele două meciuri din optimi

Anglia și SUA s-au calificat în optimile CM Qatar 2022. Se cunosc deja primele două meciuri din optimi

Anglia și SUA sunt naționalele calificate din grupa B în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar 2022. SUA a reușit o calificare istorică, în timp ce naționala lui Southgate a învins Țara Galilor la scor de neprezentare.

Rashford Foto Epa Efe

Naționala Angliei a câștigat grupa cu 7 puncte obținute în 3 partide. După un start spectaculos cu Iran în care jucătorii antrenați de Gareth Southgate au făcut scor de tenis (6-2), a urmat o remiză albă cu SUA. În ultima partidă disputată marți seară, Anglia și-a consolidat primul loc în grupă grație victoriei cu Țara Galilor, scor 3-0.

Rashford a deschis scorul în minutul 50 printr-o execuție superbă din lovitură liberă. Atacantul lui Manchester United a transformat spectaculos o lovitură liberă direct în vinclul porții apărată de Danny Ward.

La doar câteva secunde de la reluarea jocului, Harry Kane a centrat perfect pentru Phil Foden în careul mic, iar acesta a trimit mingea în plasa porții, dublând avantajul englezilor. În minutul 68, Rashford a luat o acțiune pe cont propriu trecându-și din nou numele pe foaia marcatorilor.

În celălalt meci al grupei, SUA a învins Iranul, la limită, scor 1-0 și a obținut o nouă calificare în optimile de finală după cele din 2010 și 2014. A fost o partidă cu risc ridicat și chiar cu o mare presiune pentru iranieni care au fost amenințați de fundamentaliștii de la Teheran.

SUA a dominat clar jocul având peste 8 șuturi pe spațiul porții doar în prima repriză. Pulisic a marcat unicul gol al meciului în minutul 38, gol prin care a asigurat cele 3 puncte de care SUA avea nevoie pentru a spera la locul secund.

Primele două meciuri din optimile CM 2022

După partidele de astăzi se cunosc deja primele două partide din optimile de finală.

Olanda, câștigătoarea grupei A, va întâlni SUA, pe 3 decembrie de la ora 18:00.

Anglia va juca în optimile de finală împotriva Senegalului, națională care a terminat pe locul secund în grupa A. Partida va avea loc pe 4 decembrie, de la ora 21:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...