ANI: Fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în stare de incompatibilitate

ANI: Fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Alin Virgil Chirilă, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat remis marţi, Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că, în perioada 16 ianuarie 2017 - 6 iulie 2018, Alin Virgil Chirilă s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan funcţia de director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism a Consiliului Judeţean Mehedinţi şi funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Conform ANI, Alin Virgil Chirilă a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care stipulează: "(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice (...)", coroborate cu dispoziţiile art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, în vigoare până la data de 06 iulie 2018, potrivit căruia "(2) Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită