ANI: Gheorghe Popa, fost rector al Academiei de Poliție, în conflict de interese

ANI: Gheorghe Popa, fost rector al Academiei de Poliție, în conflict de interese

Gheorghe Popa, fost rector al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București, a fost declarat de ANI în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, în exercitarea atribuțiilor de ordonator de credite, în perioada în care concomitent cu funcția de rector a făcut parte și din echipa de implementare a proiectului "Promovarea cercetării științifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciară", derulat în cadrul Academiei de Poliție, Gheorghe Popa a aprobat mai multe documente și a dispus efectuarea de plăți către sine, valoarea totală a veniturilor realizate astfel fiind de 8.205 de lei.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către Gheorghe Popa a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul penal: "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sau pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”