ANI: Incompatibilitate, conflict de interese şi fals în declaraţii în cazul a 12 aleşi locali

ANI: Incompatibilitate, conflict de interese şi fals în declaraţii în cazul a 12 aleşi locali

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi fals în declaraţii în cazul a 12 foşti şi actuali aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Petru Bordea Lungu, primar al comunei Pângăraţi, judeţul Neamţ, s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce a întocmit, semnat şi aprobat un contract de arendare şi un contract de concesiune, încheiate între comuna Pângăraţi şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Pângăraţi, în cadrul căreia fiul său deţine calitatea de membru fondator.

Andras Gergely, primar al comunei Sânmartin, judeţul Harghita, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 - 31 decembrie 2015, deoarece a desfăşurat activităţi remunerate în calitate de agent de asigurări.

Ioan Romaniuc, primar al comunei Rona de Sus, judeţul Maramureş, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 24 septembrie 2012 - 4 iulie 2014, deoarece a deţinut simultan funcţia de edil şi calitatea de membru în cadrul CA al Şcolii gimnaziale "Rona de Sus".

Cosmin Dumitru, viceprimar al comunei Şimnicu de Sus, judeţul Dolj, a fost în incompatibilitate în perioada 23 noiembrie 2012 - 1 octombrie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Leşile.

Kosa Alpar, actual viceprimar şi fost consilier local al comunei Ticuş, judeţul Braşov, a fost declarat de ANI în conflict de interese administrativ, deoarece a încheiat cu Primăria Ticuş un contract de păşunat prin care i s-a atribuit în folosinţă o suprafaţă de 20 ha/păşune pe o durată de 20 de ani.

Costică Leahu, consilier local în comuna Bozieni, judeţul Neamţ, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a votat în mod favorabil o hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea concesionării suprafeţei de 91,69 ha păşune, ce se afla în proprietatea publică, către Asociaţia Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos, în cadrul căreia el deţinea la acea dată calitatea de preşedinte.

Dorinel Chiriţă, consilier local în Siliştea, judeţul Teleorman, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, deoarece, în perioada 23 iunie 2012 - 28 iunie 2013, în calitate de administrator al SC Chiriţă Trans SRL, a încheiat contracte de lucrări şi de prestări servicii cu CL Siliştea.

Toader Liviu Duncă, consilier local în comuna Bogdan Vodă, judeţul Maramureş, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 - 7 iunie 2016, deoarece SC Violiv Mixt SRL, unde soţia sa deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator, a furnizat produse către Primărie şi Şcoala Gimnazială Bogdan Vodă.

ANI susţine că Liviu Dan, fost consilier local al oraşului Cernavodă, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece firma sa, SC Autocond SRL, a încheiat două contracte de prestări servicii cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice - Gospodăria Comunală SRL, societăţi deţinute de Consiliul Local.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Liviu Dan a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât acesta nu a menţionat în declaraţia de interese, depusă în 2014 în calitate de consilier local, contractele de prestări servicii încheiate de SC Dan Autocond SRL cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală SRL.

Gheorghe Bălan, fost consilier local în oraşul Broşteni, judeţul Suceava, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a votat menţinerea unui contract de închiriere, încheiat între CL Broşteni şi Asociaţia Crescătorilor de Animale "Ciobănaşul" Broşteni, asociaţie unde el era membru fondator şi vicepreşedinte.

Florea Lazăr, fost consilier local în municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece SC Agrolaz SRL, unde soţia sa deţine calitatea de asociat, a închiriat SC Urbis Servconstruct SRL (înfiinţată de Consiliului Local Roşiorii de Vede) utilaje pentru deszăpezit.

Aurelian Oprea, fost consilier local în comuna Bozieni, judeţul Neamţ, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a votat o hotărâre a CL Bozieni privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de 91,69 ha păşune către Asociaţia Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos, asociaţie în cadrul căreia el deţinea calitatea de membru în comisia de cenzori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…