ANI: Ioan Rusu, director în cadrul Transgaz Mediaș, în conflict de interese administrativ și penal

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui Ioan Rusu, în prezent director în cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale "Transgaz" SA Mediaș.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis vineri AGERPRES, inspectorii de integritate au reținut încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către Ioan Rusu întrucât, în perioada exercitării funcției de director general al societății, a semnat mai multe acte având interese personale de natură patrimonială care i-au influențat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi reveneau.

"Astfel, în perioada exercitării funcției de director general, Ioan Rusu a semnat Hotărârile Consiliului de Administrație al 'Transgaz' SA Mediaș din 19 iulie 2012 și 2 aprilie 2013, privind aprobarea sponsorizării activității Clubului Sportiv 'Gaz Metan' Mediaș. În cadrul clubului sportiv persoana evaluată deține funcția de membru în Consiliul Director, iar ginerele său deține funcția de antrenor secund de baschet. De asemenea, Ioan Rusu a semnat la aceleași date și contractele de sponsorizare, în valoare totală de 4.200.000 lei, încheiate de 'Transgaz' SA Mediaș în calitate de sponsor cu clubul sportiv", se arată în comunicat.

ANI precizează că, prin semnarea actelor în baza cărora a fost sponsorizat clubul, ginerele acestuia a încasat de la asociația sportivă, în perioada 2011-2015, venituri în suma totală de aproximativ 103.000 de lei.

"În perioada exercitării funcției de director general al 'Transgaz', Ioan Rusu a participat la luarea unor decizii în cadrul procedurii de atribuire a unui contract de achiziție publică în beneficiul societății SC BAT Mediaș SA (în condițiile în care Ioan Rusu și acționarul majoritar al acestei societăți comerciale s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani). În baza contractului încheiat, SC BAT Mediaș SA a încasat de la SN Transport Gaze Naturale 'Transgaz' SA Mediaș suma de 994.690,86 de lei fără TVA", menționează sursa citată.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Ioan Rusu a infracțiunii de conflict de interese.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…