ANI: Patru aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese

ANI: Patru aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a patru aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Cristian Birăruţi, primar al comunei Alunu, judeţul Vâlcea, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a semnat pe 3 ianuarie 2017 un contract de prestări servicii cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea privind susţinerea activităţii Asociaţiei AS Olteţul Alunu, în cadrul căreia fiul edilului a deţinut funcţia de vicepreşedinte până la data de 1 septembrie 2017.

Petru Marcu, viceprimar al comunei Fîrliug, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 septembrie 2016 - 10 iunie 2017, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii Gimnaziale Fîrliug.

Cosmin Răzvan Mareş, fost viceprimar al municipiului Deva şi actual consilier local, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea a patru hotărâri ale Consiliului Local Deva, în baza cărora între municipiul Deva şi Asociaţia Fotbal Club Autobergamo au fost încheiate două contracte de finanţare nerambursabilă în data de 26 mai 2017, în valoare de 500.000 lei, respectiv în data de 31 mai 2018, în valoare de 450.000 lei.

ANI susţine că, ulterior încheierii contractului de finanţare nerambursabilă din data de 26 mai 2017, Cosmin Răzvan Mareş a făcut parte din delegaţia asociaţiei, care a efectuat o deplasare la Madrid, pentru a susţine echipa FC Autobergamo în timpul unui meci de fotbal. Astfel, Cosmin Răzvan Mareş a încălcat dispoziţiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum şi dispoziţiile art. 75, lit. e) din Legea nr. 393/2004.

Marian Brăileanu, fost consilier local în comuna Dumbrava, judeţul Prahova, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local din data de 19 decembrie 2016 privind atribuirea/încheierea contractelor de deszăpezire pentru anul 2016 - 2017, în urma căreia s-a încheiat un contract de servicii între Primăria Dumbrava şi o societate comercială, în cadrul căreia fiul consilierului era asociat unic şi administrator. În urma derulării contractului, asociaţia a încasat venituri în valoare de 10.162 lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...