ANI: Primarul orașului Târgu Frumos, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul orașului Târgu Frumos din județul Iași, Ionel Vătămanu, s-a aflat în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ionel Vătămanu a semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către SC Țac Țac SRL, societate comercială unde soția edilului este administrator și asociat.

ANI a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul altor patru aleși locali.

Astfel, Dorel Drăghia, consilier local în comuna Călinești, județul Argeș, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, începând cu data de 21 iunie 2012, calitatea de consilier local și funcția contractuală de asistent personal în cadrul Primăriei comunei Călinești.

Grigore Cifor, consilier local în comuna Feldru, județul Bistrița Năsăud, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu — Nepos, județul Bistrița Năsăud, unde el este președinte. Această asociație a primit în concesiune pajiștile aparținând domeniului public al comunei Feldru.

Ioan Sterp, consilier local în comuna Hidișelu de Sus, județul Bihor, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care societatea comercială "Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată" a primit în închiriere un imobil situat în satul Hidișelul de Sus.

Dănilă Pop, consilier local în comuna Sălsig, județul Maramureș, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a unor suprafețe de pășuni și pajiști aflate în domeniul public al comunei Sălsig, contract încheiat cu Asociația Producătorilor Agricoli "Valea Sălajului", unde consilierul deține calitatea de membru fondator.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios