ANI: Primarul orașului Târgu Frumos, în conflict de interese

ANI: Primarul orașului Târgu Frumos, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul orașului Târgu Frumos din județul Iași, Ionel Vătămanu, s-a aflat în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ionel Vătămanu a semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către SC Țac Țac SRL, societate comercială unde soția edilului este administrator și asociat.

ANI a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul altor patru aleși locali.

Astfel, Dorel Drăghia, consilier local în comuna Călinești, județul Argeș, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, începând cu data de 21 iunie 2012, calitatea de consilier local și funcția contractuală de asistent personal în cadrul Primăriei comunei Călinești.

Grigore Cifor, consilier local în comuna Feldru, județul Bistrița Năsăud, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu — Nepos, județul Bistrița Năsăud, unde el este președinte. Această asociație a primit în concesiune pajiștile aparținând domeniului public al comunei Feldru.

Ioan Sterp, consilier local în comuna Hidișelu de Sus, județul Bihor, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care societatea comercială "Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată" a primit în închiriere un imobil situat în satul Hidișelul de Sus.

Dănilă Pop, consilier local în comuna Sălsig, județul Maramureș, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a unor suprafețe de pășuni și pajiști aflate în domeniul public al comunei Sălsig, contract încheiat cu Asociația Producătorilor Agricoli "Valea Sălajului", unde consilierul deține calitatea de membru fondator.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie