Anticipatele devin o urgență națională! Demența PSD aruncă România în haos financiar!

Anticipatele devin o urgență națională! Demența PSD aruncă România în haos financiar!

Anticipatele devin o urgență națională! Demența PSD aruncă România în haos financiar!

Gestul imbecilului pus de PSD în fruntea Comisiei de Muncă din Camera deputaților, de a propune un amendament prin care s-au eliminat indemnizațiile de merit pentru sportivi și artiști, singurii prin care România a scos capul în lume în ultimii 30 de ani, arată demența din interiorul partidului. Și absența oricărei busole a responsabilității. Pentru că însuși președintele interimar Ciolacu anunțase, cu satisfacție tâmpă, dublarea alocațiilor pentru copii, tot printr-un gest similar, de pe-a mă-tii la adresa actualului guvern.

Și introducerea în regim de urgență a proiectului care prevede scăderea TVA de la 19 la 16 la sută face parte din același comportament iresponsabil.

Realizează cineva ce ar însemna ca Orban să se ducă în Parlament cu Bugetul? Am asista, probabil, la cel mai grotesc circ posibil văzut vreodată în Parlament. Iar Bugetul României ar fi aruncat în aer prin introducerea celor mai stupide amendamente din istorie. 

PSD se folosește în aceste zile și săptămâni de falsa majoritate dobândită în 2016. O majoritate invalidată în două runde de alegeri cu o prezență la vot mult mai mare decât aceea în care și-au dobândit ei acum trei ani armata de troglodiți cu care grohăie prin Parlament. 

Practic, anticipatele devin o urgență națională. Încă un an cu acești demenți jucându-se cu bricheta și canistra de benzină prin legile din Parlament ar duce România în ruină.

Florin Cîțu: Impactul bugetar al dublării alocațiilor și reducerii TVA este de 17,8 miliarde de lei. Deficitul ar ajunge la 5%

 Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că impactul bugetar al reducerii TVA de la 19 la 16% ar fi de 11,8 miliarde de lei, iar dublarea cuantumului alocațiilor pentru copii de la 300 la 600 de lei ar aduce costuri suplimentare pentru stat de 6 miliarde de lei. ”Deficitul bugetar s-ar duce la 5% din PIB”, a declarat Cîțu, marți, la Digi24.

Florin Cîțu a spus că și în cazul în care măsurile cu impact bugetar adoptate astăzi în comisiile Camerei Deputaților nu vor trece de votul plenului vor exista consecințe negative, precum creșterea costurilor finanțării statului român.

”Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este văzut pe piețele internaționale (…) Politicienii români trebuie să înțeleagă că nu fac rău PNL sau ministrului Cîțu, ci românilor. Piețele nu așteaptă până la votul din plen. Cred că în zilele următoare vor fi presiuni pe cursul de schimb. Este o ambiție copilărească, ca să nu spun prostească a unor politicieni”, a declarat Florin Cîțu.

Propunerea legislativă a unor parlamentari PNL privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit, marţi, raport favorabil din partea Comisiei pentru buget – finanţe a Camerei Deputaţilor. Chiar dacă a fost o inițiativă mai veche a unor liberali, proiectul a trecut cu voturile social-democraților.

Proiectul aduce modificări Codului fiscal şi prevede, pe lângă reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, şi extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5%, faţă de cota redusă de 9%, pentru „livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele”.

Inițiativa a fost adoptată de Senat în 21 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul a fost iniţiat de către cinci deputaţi PNL: Gabriel Andronache, Lucian-Ovidiu Heiuş, Sorin-Dan Moldovan, Nicolae Neagu, Florin Roman.

De asemenea, cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, conform unui amendament adoptat, marţi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor. Totodată, în baza propunerii formulate de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

„Am eu un amendament, la care vă rog să achiesaţi, de dublare a alocaţiilor. (…) Pentru copiii cu handicap de la 0-18 ani să fie 600 de lei, pentru ceilalţi copii să fie 300 de lei”, a declarat social democratul.

Întrebat care ar fi impactul bugetar al unei astfel de măsuri, Adrian Solomon a apreciat că ar fi vorba despre „vreo două miliarde”. Cristian Seidler a declarat că nu se poate legifera în baza unei estimări aproximative şi a cerut o evaluare a impactului bugetar din partea Guvernului.

„Da, va face (evaluarea, n.r). În timp ce lucrează la buget, va face şi acest calcul şi ne va spune. Ce să vă facem? Credeţi că Guvernul PSD ştia, când s-au dublat în Parlament alocaţiile, cât era impactul? A aflat. (…) Pentru copii e un lucru foarte bun”, a replicat Adrian Solomon.

Proiectul urmează să fie supus votului în plenul Camerei Deputaţilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…