Antonescu vrea comisie de anchetă pentru Ponta, restul Opoziţiei i se alătură: „Cazul Duicu e halucinant! Premierul să dea explicaţii“

Antonescu vrea comisie de anchetă pentru Ponta, restul Opoziţiei i se alătură: „Cazul Duicu e halucinant! Premierul să dea explicaţii“

„Trebuie să strângem date, pentru că avem aceste afirmaţii ale lui Duicu surprinse în înregistrări, avem poziţia premierului, care neagă, poziţia ministrului de Interne, care nu-şi aminteşte, arătând textual că pe la cabinetul premierului e pelerinaj şi nu mai poţi să-i ţii minte pe toţi“, a declarat Antonescu şi a adăugat că „din partea PNL nu există nicio reţinere în a lumina aceste lucruri“.

In acest context, liderul liberal a propus înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aibă drept obiectiv investigarea activităţii Guvernului.

Ideea este agreată la nivelul întregului partid, după cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

„Corupţia stă în biroul lui Victor Ponta. Cu fiecare zi, se adună dovezile că Victor Ponta este omul baronilor, cei care de fapt direcţionează influenţa premierului şi banii publici spre interesele lor personale. Apariţia numelui lui Victor Ponta în dosarul lui Adrian Duicu, în condiţiile în care procurorii susţin că baronul PSD făcea trafic de influenţă chiar din cabinetul premierului, este un fapt de o gravitate deosebită“, a exprimat Pocora poziţia partidului.

Opoziţia, la atac

Contactaţi de „Adevărul“, membrii PDL şi PMP au declarat că, în principiu, ar vota pentru înfiinţarea unei astfel de comisii.

„Eu, personal, votez pentru o astfel de comisie pentru că este cazul să clarificăm anumite lucruri. Comisia de anchetă trebuie să fie focusată pe declaraţiile prim-ministrului legate de Justiţie“, a subliniat deputatul PDL Roberta Anastase, iar colegul său de partid, Mircea Toader a plusat. „Mai grave mi se par declaraţiile de la Piteşti, unde a spus că îi apără şi că Justiţia trebuie pedepsită. Un discurs foarte periculos“, a avertizat Toader.

Şi liderul PMP, Eugen Tomac, a arătat că susţine „orice iniţiativă credibilă a Opoziţiei“ şi s-a declarat în favoarea unei astfel de iniţiative.

„În mod clar, orice iniţiativă credibilă a Opoziţiei, PMP o va susţine. Dacă se va da curs unei astfel de iniţiative, o vom susţine pentru că ce am văzut în presă în cazul Duicu este halucinant. Parlamentul are acest drept de a-i cere premierului clarificări“, a spus Tomac.

PSD, de neclintit

Pe de altă parte, membrii PSD sunt convinşi că declaraţia lui Antonescu a avut un obiectiv pur electoral. În opinia deputatului social-democrat Florin Iordache, liderul liberal „este într-o scădere de notorietate“, motiv pentru care lansează astfel de atacuri la adresa Puterii.

„O comisie de anchetă trebuie să aibă anumite obiective. Premierul nu a avut nicio implicare în cazul Duicu, nu a zis ceva spectaculos faţă de alte cazuri. Domnul Antonescu joacă mediatic mai tare decât adversarii săi politici. Este într-o cădere de notorietate şi vine cu astfel de subiecte. Dumnealui, probabil, aşa este sfătuirt să iasă cu astfel de subiecte. Ce treabă are Parlamentul cu o declaraţie politică?“, a întrebat, retoric, Iordache.

Ce spune Regulamentul

Pentru ca ideea lui Antonescu să fie luată în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor, acesta are nevoie de susţinerea a cel puţin 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare distincte. Ulterior, propunerea trebuie votată, însă, în plen, unde USD deţine, însă, majoritatea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

4 VIDEO Avalanșă de porcării pe scena festivalului co-fondat de influencerul Selly

5 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani