Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Antrenorul de handbal acuzat că a violat șapte fete, condamnat definitiv la 19 ani închisoare

Ion Țibru, antrenorul de handbal acuzat că a violat șapte fete minore pe care le pregătea la un club sportiv din București, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 19 ani închisoare.

CAB a admis apelul declarat de Ion Țibru și a scăzut pedeapsa aplicată acestuia de la 30 ani închisoare, cât primise la Judecătoria Sectorului 4 în iunie 2016, la 19 ani închisoare, după ce magistrații au schimbat încadrarea de la viol la act sexual cu un minor.

Instanța a mai dispus interzicerea exercitării unor drepturi pe o durată de 5 ani: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a fi tutore sau curator, de a ocupa funcția de antrenor și profesia de profesor, precum și de a comunica cu victimele.

Judecătorii au majorat cuantumul despăgubirilor pe care Ion Țibru trebuie să le plătească către patru părți civile, acestea ridicându-se la 42.000 euro și 59.000 lei. Instanța a înlăturat dispoziția de obligare a Ministerului Tineretului și Sportului de plată în solidar a despăgubirilor civile și a cheltuielilor judiciare.

Magistrații au instituit sechestru asigurător pe bunurile antrenorului și ale părților responsabile civilmente Federația Română de Handbal, Asociația Municipală de Handbal București și Asociația Club Sportiv București 2010, pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare și a reparării pagubei, până la concurența sumei totale de 58.000 euro și 76.100 lei.

Ion Țibru a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, pentru săvârșirea a 27 de infracțiuni de viol și trei infracțiuni de corupere sexuală a minorilor, față de șapte fete, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Capitalei, Ion Țibru, în prezent în vârstă de 67 de ani, în calitate de antrenor al unei echipe de handbal feminin pe care acesta a organizat-o, începând cu anul 2010, în cadrul unui club sportiv din municipiul București, a dobândit, de-a lungul timpului, autoritate și influență asupra mai multor componente ale echipei, minore cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani (persoane vulnerabile atât prin prisma vârstei, cât și prin prisma situațiilor personale și familiale).

În acest context, în perioada iulie 2013 — iunie 2015, profitând de împrejurările create în cadrul cantonamentelor pe care acesta le-a organizat la Costinești (iulie 2013 și iulie 2014) și Predeal (decembrie 2014) sau invitând fetele la locuința sa din București, sub diverse pretexte (în special, acela de a merge împreună la diverse școli pentru a împărți pliante pentru promovarea echipei de handbal), prin constrângere (de cele mai multe ori morală, dar și fizică), Ion Țibru a întreținut raporturi sexuale cu minorele.

O parte din aceste agresiuni au fost comise asupra unor minore în prezența altora.

Una dintre fete le-a povestit părinților ce s-a întâmplat, iar aceștia au depus pe numele antrenorului o plângere la Poliție.

Ion Țibru este arestat preventiv din luna iunie 2015.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Arafat, aproape să fie luat de ambulanța penală. Nou dosar la DNA

2 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

3 „Bă românule, ce suflet ai să filmezi suferinţa a doi copii care se zbat să trăiască?” Da, oameni buni, s-a în…

4 O să aveți un șoc! Amănunte incredibile despre cele 4 Chine și complicitatea murdară a liderilor occidentali

5 Mafia PSD / Dăncilă i-a prelungit, la excepțional, fratelui țiitoarei lui Dragnea, mandatul de la Bruxelles. Ce …

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!