Aproape o sută de senatori au îndeplinit luni formalitățile de preluare a mandatelor obținute în urma alegerilor

Din total celor 136 de senatori aleși în urma scrutinului din 11 decembrie, 97 s-au prezentat, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a îndeplini formalitățile necesare preluării mandatului.

* Deputații își preiau mandatul

Ca la fiecare început de legislatură, în holul sălii de plen a Senatului au fost amenajate birouri ale personalului tehnic, dotate cu echipamentele și documentele necesare, care luni au funcționat între orele 10,00 și 16,30. Senatorii care nu s-au prezentat luni pentru a-și prelua mandatul sunt așteptați de către personalul tehnic al Senatului marți, începând cu ora 10,00.

Tot marți, la ora 12,00, este programată ședința de deschidere a legislaturii 2016-2020, care va fi prezidată de seniorul de vârstă, senatorul liberal Leon Dănăilă, acesta fiind asistat de patru dintre cei mai tineri senatori aleși. Este vorba despre George Cătălin Stângă (PNL) și George-Edward Dircă (USR), ambii senatori aleși în circumscripția nr. 18 Galați, social-democratul Marius-Alexandru Dunca (circumscripția nr. 8 Brașov), precum și Constantin Bogdan Matei (ales senator pe listele PSD în circumscripția nr. 40 Vâlcea).

Ulterior, urmează a fi convocată Comisia de validare, care va verifica dacă alegerea noilor senatori s-a realizat cu respectarea prevederilor legii electorale. Comisia de validare poate recomanda invalidarea mandatului unui senator în cazul în care au fost constatate nereguli.

În urma validării mandatului, senatorii urmează să depună jurământul. Refuzul de a-l depune atrage după sine pierderea mandatului de senator.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc