Arabia Saudită: Un tribunal achită 13 inculpați pentru prăbușirea unei macarale la Mecca, tragedie cu 110 morți

Arabia Saudită: Un tribunal achită 13 inculpați pentru prăbușirea unei macarale la Mecca, tragedie cu 110 morți

Un tribunal din Arabia Saudită a achitat duminică 13 persoane inculpate pentru prăbușirea unei macarale cu câteva zile înaintea pelerinajului anual la Mecca în septembrie 2015, tragedie în care au fost uciși 110 oameni și alți circa 200 au fost răniți, relatează DPA.

Instanța a achitat de asemenea societatea Binladen Group, care administra șantierul de la Marea Moschee în momentul tragediei.

Achitările au fost pronunțate din cauza lipsei dovezilor, a explicat tribunalul din Mecca, înr-un comunicat.

Inculpații aveau diferite cetățenii, printre ei aflându-se și șase saudiți. Ei au fost aduși în fața instanței sub acuzațiile de neglijență cu consecințe fatale, pagube aduse proprietății publice și private și încălcarea regulilor de siguranță.

Verdictul poate fi atacat cu apel.

La 11 septembrie 2015, o macara de 1.350 de tone s-a prăbușit din cauza rafalelor violente de vânt peste Marea Moschee de la Mecca.

Macaraua care a provocat dezastrul era folosită la lucrările de restaurare și extindere a moscheii, începute în urmă cu patru ani. În cădere, macaraua a rupt acoperișul și s-a prăbușit în interiorul moscheii, care era plină de oameni veniți să se roage.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...