Arabia Saudită: Un tribunal achită 13 inculpați pentru prăbușirea unei macarale la Mecca, tragedie cu 110 morți

Arabia Saudită: Un tribunal achită 13 inculpați pentru prăbușirea unei macarale la Mecca, tragedie cu 110 morți

Un tribunal din Arabia Saudită a achitat duminică 13 persoane inculpate pentru prăbușirea unei macarale cu câteva zile înaintea pelerinajului anual la Mecca în septembrie 2015, tragedie în care au fost uciși 110 oameni și alți circa 200 au fost răniți, relatează DPA.

Instanța a achitat de asemenea societatea Binladen Group, care administra șantierul de la Marea Moschee în momentul tragediei.

Achitările au fost pronunțate din cauza lipsei dovezilor, a explicat tribunalul din Mecca, înr-un comunicat.

Inculpații aveau diferite cetățenii, printre ei aflându-se și șase saudiți. Ei au fost aduși în fața instanței sub acuzațiile de neglijență cu consecințe fatale, pagube aduse proprietății publice și private și încălcarea regulilor de siguranță.

Verdictul poate fi atacat cu apel.

La 11 septembrie 2015, o macara de 1.350 de tone s-a prăbușit din cauza rafalelor violente de vânt peste Marea Moschee de la Mecca.

Macaraua care a provocat dezastrul era folosită la lucrările de restaurare și extindere a moscheii, începute în urmă cu patru ani. În cădere, macaraua a rupt acoperișul și s-a prăbușit în interiorul moscheii, care era plină de oameni veniți să se roage.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean