Arad: 90% din capacitatea de tratare COVID-19 în spitale a fost atinsă

Arad: 90% din capacitatea de tratare COVID-19 în spitale a fost atinsă

Aproximativ 90% din capacitatea de tratare în spitalele din Arad a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 a fost atinsă, a afirmat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, care nu crede totuşi că se va apela la spitalul de campanie amenajat la marginea municipiului.

Iustin Cionca a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horea Timiş, că această capacitate se referă nu doar la paturile şi echipamentele disponibile în cele trei spitale care tratează cazurile COVID-19, ci este corelată cu resursele umane disponibile.

"Problema noastră nu stă în echipare, ci în resursele umane. Degeaba cumpărăm 100 de ventilatoare dacă nu avem specialişti ATI suficienţi", a declarat Cionca.

Cionca a spus că mai există 65 de paturi libere la Spitalul Orăşenesc Ineu, iar la Arad 20 de locuri, "dar aceste date sunt în dinamică".

Preşedintele CJ Arad nu crede însă că se va ajunge să fie internarea pacienţilor în spitalul de campanie amenajat în EXPO Arad, sala expoziţională a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, unde există 240 de paturi pregătite.

Şeful DSP Arad a adăugat că, până miercuri, au fost efectuate 5.234 de teste în judeţ, iar 581 au fost confirmate pozitiv, în timp ce 54 de bolnavi au decedat.

Cu privire la cadrele medicale afectate, 118 au fost confirmate cu noul coronavirus. În prezent mai sunt internate 12, iar 44 sunt în autoizolare la domiciliu după externare. Alte 44 de cadre medicale au revenit la muncă după ce s-au vindecat. Un singur deces a fost confirmat în rândul personalului, o infirmieră care suferea de diabet zaharat şi obezitate.

De la începutul pandemiei, 1.030 de persoane au fost puse în carantină în centre din Arad, iar miercuri se mai aflau în aceste centre 327 de persoane. În izolare la domiciliu s-au aflat, în total, 3.687 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria