Are mare dreptate Andrei Caramitru! Așa vor face cârpele PSD din CCR!

Are mare dreptate Andrei Caramitru! Așa vor face cârpele PSD din CCR!

Așa vor face cârpele PSD din CCR! Are mare dreptate Andrei Caramitru! 

Ce a scris pe Facebook Andrei Caramitru:

„Atenție mare la CCR și Avocatul Poporului. Risc imens pentru următorul guvern!

Ganditi-va ca, de la anul, după un vot uriaș al tuturor, USR/PLUS (si PNL) au mandat sa facă o reformă radicală a statului. Așa ceva se poate face prin legi schimbate și prin OUG-uri punctuale.

Ce se va întâmpla însă? PSD va sesiza tot timpul Curtea Constituțională pe toate legile. CCR va spune, fără a avea nici un fundament, ca totul e neconstitutional. La OUG-uri, Avocatul Poporului va sesiza aceeași CCR care va bloca iar tot.

Din păcate - CCR si avocatul poporului nu pot fi schimbați direct chiar dacă ai majoritate in parlament (vor fi in timpul mandatului lor). Va fi un blocaj monstru și nu vom putea face nimic.

Este esențial să schimbăm constituția repede pe temele astea două. Înainte de a prelua guvernul. Opoziția și Iohannis trebuie sa discute sa gândească exact cum sa facem, inclusiv prin referendum-uri in timpul alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare. Se poate. Asta e cheia. Însă trebuie început ACUM!”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!