Are muism/Liviu Pop, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: Iohannis e de vină. Toader şi Guvernul au procedat legal

Are muism/Liviu Pop, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: Iohannis e de vină. Toader şi Guvernul au procedat legal

Are muism/Liviu Pop, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: Iohannis e de vină. Toader şi Guvernul au procedat legal.

Senatorul social-democrat Liviu Pop a declarat, într-o intervenţie telefonică la  RFI.ro , că decizia CEDO în procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi statului român „nu spune că PSD-ul ar fi greşit”. În viziunea acestuia, responsabilitatea privind situaţia creată ar fi în „curtea” administraţiei prezidenţiale, hotărârea CEDO arătând, de fapt, că fosta şefă DNA „nu a putut să conteste pe fond în instanţă un decret al preşedintelui”.

”De fapt, CEDO ne spune că decretele preşedintelui României ar trebui să poată fi contestate pe fond în instanţă. În fapt, asta ne spune CEDO astăzi, că doamna Kovesi nu a putut să conteste pe fond în instanţă un decret al preşedintelui. Ar trebui ca preşedintele alături de Guvernul lui să ne spună cum punem în acord decizia CEDO cu privire la posibilitatea contestării unui decret prezidenţial în instanţă de fond”, a afirmat social-democratul la postul citat.

Liviu Pop a făcut aceste afirmaţii în contextul în care iniţiativa de destituire din funcţie a fostei şefe DNA plecase chiar de la ministrul Justiţiei de la acea vreme, Tudorel Toader. Atenţionat că pasează răspunderea la Cotroceni, deşi procedura de revocare a lui Kovesi fusese lansată de Tudorel Toader - ministrul Justiţiei la acea vreme în Guvernul PSD -, Liviu Pop a răspuns: ”Tot ceea ce a făcut domnul Toader, Guvernul României, în speţa doamnei Kovesi a făcut în conformitate cu legislaţia din România”.

Întrebat de jurnalistul RFI dacă PSD-ul a greşit în cazul Laurei Codruţa Kovesi, Liviu Pop a răspuns hotărât: ”Nu ne spune decizia Curţii că PSD-ul a greşit”.

-----

Muism-ul este o afecțiune care se manifestă prin preocuparea de a fura, sau de a-i proteja pe cei care fură, de a prosti oamenii în față, a minți fără rușine, a avea mai multe salarii și pensii speciale deodată, a provoca proteste de stradă prin decizii revoltătoare, conform primelor observații.

Comisarul.ro va scrie în continuare despre această boală, care se pare că circulă de foarte mult timp în societatea românească însă nu fusese clasificată clinic.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale