Argeş: Anchetă în cazul unor agresiuni filmate asupra unei minore din Piteşti

Argeş: Anchetă în cazul unor agresiuni filmate asupra unei minore din Piteşti

O anchetă este în desfăşurare în cazul unor agresiuni filmate, săvârşite asupra unei minore din municipiul Piteşti, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"În urma apariţiei, în cursul serii de 3 august, în spaţiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare. În cauză se desfăşoară cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut şi luarea măsurilor legale care se impun, la acest moment verificările fiind încă în desfăşurare", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Potrivit unor surse judiciare, se fac verificări inclusiv pentru identificarea persoanelor care au asistat la scenele filmate, fără să aibă nicio reacţie.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce portalul de ştiri epiteşti.ro a publicat două filmări în care o adolescentă era umilită şi lovită de nişte fete de vârstă apropiată.

În acest caz a fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

IPJ Argeş mai anunţă, în context, că doi minori de 16 şi, respectiv, 17 ani au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 3 Piteşti într-o altă speţă, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

"Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 16 spre 17 iulie, în jurul orei 0,30, cei doi ar fi lovit pe un alt tânăr de 19 ani, pe fondul unui conflict spontan. După administrarea probatoriului, cei doi minori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive", se precizează în comunicat.

Poliţiştii le recomandă celor care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor să sesizeze autorităţile şi să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv. Faptele pot îmbrăca şi forma unor contravenţii, săvârşite de către minorii care se implică în astfel de fapte sau de către părinţii sau tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează.

"Dincolo de răspunderea juridică a agresorilor minori, un factor important îl constituie atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte. Dobândirea calităţii în procesul penal de complice, instigator sau coautor, şi astfel răspunderea penală, este o limită pe care tinerii în special o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă", se mai arată în comunicatul IPJ Argeş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu