Argeş: Dosar pentru ucidere din culpă după un accident de muncă soldat cu moartea unui tânăr

Argeş: Dosar pentru ucidere din culpă după un accident de muncă soldat cu moartea unui tânăr

Poliţiştii din Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, întocmit în urma decesului unui tânăr de 24 de ani pe un şantier de construcţii.

"Din cercetări, poliţiştii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale din Piteşti ar fi dispus utilizarea unei macarale turn pe un şantier de construcţii, fără a avea angajat responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică în exploatarea instalaţiilor şi fără a avea încheiat contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de ISCIR, acceptând utilizarea şi repararea ocazională a utilajului de personal neinstruit. De asemenea, poliţiştii au stabilit că şeful de şantier din cadrul aceleiaşi societăţi comerciale ar fi acceptat utilizarea şi repararea ocazională a macaralei turn de personal neinstruit", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Conform aceleiaşi surse, în condiţiile în care nu au fost respectate obligaţiile legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, un tânăr de 24 de ani din comuna Potlogi, judeţul Vâlcea, care executa lucrări de reparaţie a macaralei, a căzut de la înălţime şi a decedat, în data de 17 august 2016.

IPJ Argeş precizează că dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată a societăţii comerciale precum şi a administratorului şi şefului de şantier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …