Armata germană îşi va spori numărul de militari activi (presă)

Armata germană îşi va spori numărul de militari activi (presă)

Forţele armate ale Germaniei, Bundeswehr, îşi vor spori numărul de militari activi la 203.000 până în 2025, relatează ediţia de duminică a cotidianului german de largă circulaţie Bild, citat de dpa.

Ministrul apărării german, Ursula von der Leyen, intenţionează să crească numărul posturilor în armată cu peste 5.000, scrie Bild.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că departamentul de resurse umane al instituţiei va avea o întâlnire miercuri, dar a refuzat să comenteze cifrele menţionate de ziar.

Până în 2016, armata germană şi-a scăzut gradual numărul de militari activi de la sfârşitul Războiului Rece. În momentul reunificării Germaniei, Bundeswehr număra 585.000 de militari.

În 2016, Ministerul Apărării a decis să evalueze cu regularitate şi să adapteze numărul militarilor din Bundeswehr la nevoile curente. Totuşi, unii sunt sceptici cu privire la modul în care va reuşi ministerul să ocupe aceste posturi noi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria